Kulturní kalendář na prosinec 2020

23. 11. 2020

Kulturní a sportovní kalendář akcí ve městě, Ladově kraji a okolí

29.11. - 24.12.  Tvořivé Vánoce - Tradiční předvánoční tvoření v Muzeu Říčany. Pokud to aktuální situace nedovolí, budou pro Vás připravené balíčky s materiálem a autorským fotonávodem lektorky, které si budete moci zakoupit online. Můžete se těšit na výrobu svíček z včelího vosku nebo vánočních ozdob ze slámy či korálků. www.muzeumricany.cz.

2.12.                 Prague Brass Ensemble - PŘELOŽENO, JEDNÁ SE O NÁHRADNÍM TERMÍNU - Koncert z cyklu "Kruh přátel hudby". Pražský žešťový soubor - dechový kvintet. Vánoční koncert v Říčanech je součástí výročí 40 let tohoto souboru, úspěšně působícího doma i v zahraničí. Kulturní centrum Labuť. Sledujte www.kclabut.cz.

3.12.                 FLERET  a Zuzana Šuláková - Společné vystoupení vizovické kapely s dcerou Jarmily Šulákové. Kulturní centrum Labuť. Sledujte www.kclabut.cz.

5.12.                 MALINA BROTHERS - Koncert kapely v rámci turné Deset let na scéně. Hudebníci přizpůsobí program vládním nařízením. SKC Ondřejov. Sledujte na www.skcvondrejove.cz.

5.12.                 Sobotní pohádka: Kašpárek se čertů nebojí - Lidové loutkové divadlo pro celou rodinu. Divadlo U22. Více na www.divadlou22.cz.

9.12.                 Marta Jandová - OPĚT PŘELOŽENO - JEDNÁ SE O NÁHRADNÍM TERMÍNU - Přeložený koncert Marty Jandové s kapelou a jejími hosty. Marta představí své aktuální album Barvy a zazpívá se svými hosty. Vstupenky zůstávají v platnosti. Kulturní centrum Labuť. www.kclabut.cz.

12.12.               Atelier keramiky Václava Kalaše a Evy Novotné - Den otevřených dveří s předvánočním prodejem užitné keramiky, plastiky včetně prohlídky dílny a ochutnávky přímo z pekáče. Grafika, kabelky a drobné umělecké dárky Marcely Gracíkové, Olivova 681/50, Říčany, od 11 hod do do večerních hodin. FB atelier keramiky.

12.12.              Sobotní pohádka: Dopis Ježíškovi - Představení pro děti od 3 let o tom, jak nebeská pošta zjistila chyby v dopisech Ježíškovi a anděl Zlomtužka začal učit děti, jak na to. Divadlo U22. Více na www.divadlou22.cz.

13.12.              Perníčkové odpoledne - Vyzkoušíte si s dětmi zdobení perníčků tradiční technikou a dozvíte se, jak si na zdobení připravit ideální polevu. Kromě toho si v rámci Tvořivých Vánoc vyzkoušíte další aktivity. Muzeum. Více na www.muzeumricany.cz.

16.12.              Jazzové Vánoce - ZRUŠENO - The Dixie Hot Licks Plzeň, Old Fashion Quintet Víti Marka, Prague Rhytm Kings. Průvodní slovo: Markéta Tannerová. Kulturní centrum Labuť. www.kaclabut.cz.

19.12.              Vánoční setkání ve Strančicích - Program vystoupení, vánoční trh, lidové zvyky, tradice, dílničky, občerstvení a teplé nápoje. Laserová show v podobě promítání světelných efektů za doprovodu hudby. Náměstí Emila Kolbena. Sledujte www.rclodicka.eu. 

21.12.              Richard Pachman & Dita Hořínková - SVĚTLO NADĚJE - Tradiční adventní koncert skladatele a zpěváka Richarda Pachmana a herečky a zpěvačky Dity Hořínkové. Výtěžek bude věnován Dětskému domovu ve Strančicích. Kulturní centrum Labuť.

31.12.              Zámecký Silvestr - Zámek Berchtold. Více na www.zamekberchtold.cz.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena