Kulturní kalendář na prosinec 2022

15. 11. 2022

Kulturní a sportovní kalendář akcí ve městě, Ladově kraji a okolí

Kulturní a sportovní kalendář Říčany

 

do 7.1.2023           Hrátky ve tři ráno - Společná výstava autorů ostravské školy. Výstava v Městské galerii ve Staré radnici, vstup zdarma. 

do 31.12.               Vánoční tvořivá výstava - V prostorách muzea budete mít možnost vyrobit si vánoční ozdoby ze slámy, z těsta a z přírodnin. Aby atmosféra byla opravdu sváteční, nemůže na výstavě chybět krásný betlém ze sbírek muzea a mnoho zajímavostí o Vánocích. Muzeum Říčany, denně od 14 do 18 hod.

1.12. čtvrtek        Prosincový výlet: Hrádek u Nechanic, Třebechovice pod Orebem - Výlet na svátečně vyzdobený zámek, který zve na akci Vánoce na Hrádku. Cesta bude pokračovat do Třebechovického muzea betlémů. Pořádá Koloběh Říčany.        

1.12. čtvrtek        Fleret a Zuzana Šuláková - Přijďte na koncert ochutnat kus Valašska, hudební program je pečlivě namíchaný. KC Labuř, od 20 hod.

3.12. sobota         Míša Růžičková - Popletení čertíci - Písničková šou, která přináší zábavu pro nejmenší diváky. KC Labuť, od 10 hod.

4.12. neděle         Nedělní pochod s Irenou - Turistický pochod na trase Čelákovice  - Káraný - Brandýs nad Labem, trasa 13 km. Start na nádraží ČD Říčany. Více na : www.kct-ricany.cz, na e-mailu:  irenkotkova@seznam.cz nebo na tel.: 606 680 150. Pořádá KČT Říčany Radošovice.

4.12. neděle        2. Adventní neděle - Program připravila Římskokatolická farnost Říčany. Masarykovo nám. od 17 hod.

5.12. pondělí      Čertů rej - V záři pekelných plamenů se všichni můžeme těšit na čertovsky dobrý program, soutěž o nejlepší masky, interaktivní "Pekelné čertoviny", ohňovou show a mikulášskou nadílku. Masarykovo nám. od 17.30 hod.

6.12. úterý          Mikuláš na ledě - Zábavný program pro děti, hry a soutěže na ledě, základy bruslení pro ty, kteří ještě neumí bruslit. V průběhu dorazí čert, Mikuláš a anděl, kteří dětem nadělí sladké pozornosti. Com-Sys Ice Arena, od 13.30 do 15 hod.

6.12. úterý         Mikulášský koncert - Pořádá ZUŠ Říčany. KC Labuť, od 17.30 hod.

7.12. středa        Prosincový výlet: Hrádek u Nechanic, Třebechovice pod Orebem - Výlet na svátečně vyzdobený zámek, který zve na akci Vánoce na Hrádku. Cesta bude pokračovat do Třebechovického muzea betlémů. Pořádá Koloběh Říčany.

7.12. středa        Diskuze a představení knihy Démoni balkánské války - Představení komiksu, který navazuje na knihu Vyšetřovatel, přinášející unikátní svědectví Vladimíra Dzura, který se účastnil vyšetřování válečných zločinů na Balkáně. Husova knihovna, oddělení pro dospělé, od 18 hod.

7.12. středa        Víš přece, že neslyším, když teče voda - Tři příběhy jsou směšné, ale přitom velice lidské. Mohou potkat i každého z nás. Hrají Petr Nárožný, Václav Vydra, Naďa Konvalinková a další. KC Labuť, od 19.30 hod.

8.12. čtvrtek      Richard Pachman & Dita Hořínková - Tradiční adventní koncert skladatele a zpěváka Richada Pachmana a herečky a zpěvačky Dity Hořínkové. Výtěžek bude věnován Dětskému domovu v Choceradech. KC Labuť, od 19 hod.

9.12. pátek        Klavírní koncert - Vánoční klavírní koncert mladých talentů Manuely Dvorské. Vstupné dobrovolné. KC Labuť, od 19 hod.

10.12. sobota    27. Beatlemania - THE BEATLES COLLECTION BAND,   ELVIS LIVE,   REPETE. Tyto tři interprety uvidíte na téměř kultovní akci pořádané v KC Labuť. KC Labuť, od 19 hod.

11.12. neděle    Vánoční jarmark - Originální dárky a vánoční inspirace. Vystoupí zpěvák Jakub Hübner, Pěvecký sbor Elišky Erlichové a DFS Mikeš. Masarykovo nám., od 14 do 17 hod.

11.12. neděle    3. Adventní neděle - Program připravil Junák - český skaut, středisko Lípa Říčany. Masarykovo nám., od 17 hod.

12.12. pondělí   Vánoční koncert žáků VIVA MUSIC ACADEMY - Koncert žáků hudební školy VIVA MUSIC ACADEMY. Vystoupí studenti oborů: klavír, zpěv, kytara, basa. KC Labuť, od 18 hod.

12.12. pondělí    Bára Kodetová: Adventní večer aneb "Láskyplná" - Šansonový program sestavený z písní Hany Zagorové, Hany Hegerové a dalších, za klavírního doprovodu Michala Worka. Koncertní sál Staré radnice, od 19 hod.

13.12. úterý       Vánoční koncert ZŠ Bezručova - Vánoční vystoupení žáků a učitelů ze ZŠ Bezručova. KC Labuť, od 17 hod.

13.12. úterý       Lucie Konečná: Psaní je moje vášeň - Beseda se scenáristkou a spisovatelkou. Exkluzivně vás pozve na nový seriál Jedna rodina, který se začne vysílat v lednu 2023. Husova knihovna, oddělení pro dospělé, od 18 hod.

14.12. středa      Vánoční koncert kytarového kurzu Jiřího Bardy a sboru Bardáček - Tradiční vánoční koncert. KC Labuť, od 19 hod.

15.12. čtvrtek     Adventní koncert Říčanského komorního orchestru - Tradiční vánoční koncert - KC Labuť, od 19.30 hod.

17.12. sobota     Regionální žákovská liga mládeže v šachu - Vhodné i pro začátečníky a neregistrované šachisty. Přihlášky do pátku 16.12. do 18:00 hodin na petr.ino@tiscali.cz. 

17.12. sobota     Řezání a broušení kamenů - Každou třetí sobotu v měsíci si můžete přinést do geoparku kameny na rozříznutí, které si budete následně moci sami vybrousit a vyleštit. Rezervace nutná na e-mailu: jana.svandova@muzeum.ricany.cz. Geopark Říčany, od 14 do 17 hod.

17.12. sobota     80s - 90s RETRO DANCE PÁRTY - Šestihodinový disco ples těch největších hitů osmdesátých a devadesátých let s přesahem na léta sedmdesátá až po současnost. Zkrátka od Abby až po Dua Lipu. Přijďte klidně v džínech, ale nejlépe retro! KC Labuť, od 20 hod.

18.12. neděle     4. Adventní neděle - Program připravily: Církev bratrská Říčany, Olivova dětská léčebna, Cesta integrace a MAS Říčansko. Masarykovo nám, od 17 hod.

18.12. neděle     ÖLÖVÖ – Ukradená vzducholoď - Led Zeppelin tribute. Alex Mc Beat, Michal "Kolouch" Daněk a Fredrik Janáček se vám představí v nadupaném programu postaveném na nezapomenutelných skladbách kultovní britské formace LED ZEPPELIN! KC Labuť, od 20 hod.

19.12. pondělí    Vánoční koncert ZUŠ Folklorika - Na koncertě se představí žáci ze všech uměleckých oborů - hudebního, tanečního, literárně-dramatického a výstava žáků výtvarného oboru bude zdobit chodbu v 1. patře KC Labuť. KC Labuť, od 18 hod.

21.12. středa      Jazzové Vánoce - The Dixieland Messengers Praha a Václav Fiala, The Prague Rhytm Kings, Letenský dixieland. KC Labuť, od 19 hod.

23.12. pátek       České Vánoce - Sousedské setkání u vánočního stromu s bohatým kulturním programem. Moderuje Zdeněk Sekanina. Vystoupí: Pěvecký sbor Elišky Erlichové, pěvecké sbory ZUŠ Říčany LADÍME A NALADĚNO – sbormistryně Lucie Nováková, zpěvačka Ellen Pospíšilová. Požehnání pana faráře, Betlémské světlo, živá zvířátka. Masarykovo nám, od 17 hod.

29.12. čtvrtek     Vánoční bleskový turnaj v šachu pro veřejnost - Turnaj pro všechny zájemce o bleskovou hru (5 minut na partii). Zúčastnit se mohou i neregistrovaní hráči. KC Labuť, od 18 hod. Pořádá Klub šachistů Říčany 1925.

31.12. sobota      Silvestr 2022 se skupinou REPETE - Tradiční silvetsrovský večer. KC Labuť, od 20 hod.

 

Kulturní a sportovní kalendář Ladův kraj

1.12. čtvrtek       Čertovský rej a možná přijde i Mikuláš - Mnichovice- Zahájení programu u MŠ Mnichovice v 16 hod. 16.15 hod. zvonečkový a lampionový průvod masek směr Masarykovo nám. Zvonečky a lampiony s sebou, masky vítány. 16.45 hod. rej čertů. 

3.12. sobota        Mikulášský lesní běh - Běh Poháru Ladova kraje. 20. ročník běhu krásným prostředím hlubokých lesů v okolí obce Struhařov u Mnichovic. Start na fotbalovém hřišti Sokol Struhařov ve 12 hod.

3.12. sobota        Sobotní pohádka: Peklení aneb Ďábelská muzika - Hudební klauniáda pro dvě čertice o tom, že zpívat umí každý. Divadlo U22 Uhříněves, od 10.30 hod.

3.12. sobota        Mikulášská nadílka a průvod za čerty - Rodinné odpoledne na nádvoří zámku. Rozsvěcení vánočního stromu, zpívání svátečních koled, čtení z knihy hříchů a odměna pro každého. Zámek Berchtold, Kunice - Vidovice od 16 hod.

4.12. neděle       Popovický vánoční trh - Hrát bude kapela Růžabend. Pivovarský park Velké Popovice, od 9 hod.

4.12. neděle       Z pohádky do pohádky aneb TAPrakadabra - Účinkují žáci Tap Academy Prague. Co všechno lze zažít ve světě snů, kam zavítaly i slavné pohádkové postavičky. Divadlo U22 Uhříněves, od 13.30 a od 18.30 hod.

4.12. neděle       Smetanovo trio - Koncert z cyklu exkluzivních koncertů Zámecká hudební setkání na zámku v Průhonicích. Smetana - Rachmaninov - Dvořák. Průhonický zámek - Rytířský sál, od 17 hod.

4.12. neděle       Jak pejsek s kočičkou slavili Vánoce - S pohádkou vystoupí DS Máj. Hotel U Huberta, Louňovice, od 15 hod.

10.12. sobota     Sobotní pohádka: Hvězdné pohádky - Pestrobarevná pohádka s hravým dějem a ochutnávkou čokolády. Divadlo U22 Uhříněves, od 10.30 hod.

10.12. sobota     Komentovaná prohlídka kostela Narození Panny Marie v Mnichovicích - Kostelem bude provázet Veronika Veverková, archivářka města. Na závěr je připraveno malé hudební vystoupení. Od 14 hod.

10.12. sobota     Královny - Premiéra DS Dipona. Hotel U Huberta, Louňovice, od 19 hod.

17.12. sobota     Rybova mše vánoční - Přijďte se zpěváky a muzikanty z Říčan a okolí oslavit předvánoční čas. SKC Ondřejov, od 19.15 hod.

17.12. sobota     Sobotní pohádka: Andělé ze zapomenuté skříňky - Vánoční příběh o tom, jak adventní andělé vykonávají své povinnosti. Divadlo U22 Uhříněves, od 10.30 hod.

18.12. neděle    Vánoční setkání Strančice - Vystoupení dětí ZŠ a MŠ Strančice, vánoční trhy a občerstvení, Betlémské světlo 22, tvořivé dílničky, zpívání koled, betlém, kovář. Obecní park Strančice, od 14 hod.

26.12. pondělí   Rybova mše vánoční - Přijďte se zpěváky a muzikanty z Říčan a okolí oslavit předvánoční čas. Kostel sv. Václava v Hrusicích, od 10 hod.

26.12. pondělí   Rybova mše vánoční - Přijďte se zpěváky a muzikanty z Říčan a okolí oslavit předvánoční čas. Rytířský sál v Kostelci nad Černými lesy, od 17 hod.

31.12. sobota    Silvestr 2022 Máte rádi Česko - Přijďte s majiteli zámku oslavit poslední den v roce ve stylu zábavné hry Máte rádi Česko a sportovního 3 boje (ping pong, kulečník, šipky). Zámek Berchtold, Kunice - Vidovice, od 20 do 02.00 hod.

                           

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena