Kulturní kalendář na září 2021

13. 9. 2021

Kulturní a sportovní kalendář akcí ve městě, Ladově kraji a okolí

14.9.       Marcel Zmožek - Nový termín koncertu. Kulturní centrum Labuť.

15.9.       VI. Memoriál Václava Kadluse - Se vzpomínkou na Jaroslava Zeleného - Steamboat Stompers a Old Timers Jazz Band ve vzpomínkovém pořadu na Jiřího Kadluse. Kulturní centrum Labuť.

18.9.        Po stopách kocoura Mikeše - 18. ročník turistického pochodu. Start: od 8 do 11 hod v Turistickém informačním centru v Mnichovicích, Masarykovo nám. 83. Trasy 10, 18, 25 a 36 km. Po cestě se na vás těší kocour Mikeš, kozel Bobeš a další postavičky. Výherní dětská tombola. Více na www.mnichovice.cz.

18.9.        Řezání a broušení kamenů - Každou třetí sobotu v měsíci si můžete přinést do geoparku kameny na rozříznutí, které si budete následně moci sami vybrousit a vyleštit. Rezervace míst na tel. 722 074 782. Geopark.

18.9.         Divoké byliny na talíři - aneb výprava po Říčanech a okolí s jediným cílem – naučit se, co se dá v naší přírodě sníst a jak moc to prospěje našemu zdraví! Vyrážíme od budovy Muzea v Rýdlově ulici.

19.9.         Geoodpoledne v geoparku - Čeká na vás mnoho aktivit a zábavy, od hledání zkamenělin a rýžování pravých českých granátků, přes lovení nosorožce či hmyzu, po zkoumání jeskynního systému. Až do konce září vždy v neděli.  

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena