Hodina Země aneb hodinou to jen začíná

4. 3. 2013

V sobotu 23. 3. od půl deváté večer opět po roce potemní Říčany. Ve vybraných lokalitách bude vypnuto veřejné osvětlení. Tímto způsobem dávají nejen města, ale i firmy a občané najevo, že si uvědomují svou odpovědnost za budoucnost naší Země.

 

 Hodina Země patří k největší světové události se zapojením veřejnosti, v níž se lidé, města a firmy společně hlásí k ochraně klimatu. Pořádá ji největší světová ochranářská organizace WWF, za Českou republiku organizuje Ekologický institut Veronika. Město Říčany se k akci připojuje již počtvrté.

 

Přihlásit k akci se mohou kromě měst také firmy a občané, více informací najdete na www.hodinazeme.cz nebo www.earthhour.org.

 

Kde se vypnou světla?

Zhasnutí veřejného osvětlení v Říčanech proběhne stejně jako v minulých letech postupně ve čtyřech lokalitách I–IV, tj. ze čtyř zapínacích bodů. Postup zhasínání světel:

-          Nejprve ve 20.00 hod. zhasne veřejné osvětlení v lokalitě I (Černokostelecká ulice a okolí) a během 20–30 minut budou vypnuty i ostatní lokality v pořadí:

-          lokalita II – ul. Smiřických a okolí,

-          lokalita III – ul. Politických vězňů a okolí, ul. 17. listopadu a

-          lokalita IV – Masarykovo nám., Komenského náměstí a okolí.

 

Ve 20.30 by mělo být vybrané území neosvětleno.

Zapínání bude prováděno stejně, tedy v pořadí lokalit I–IV, začátek ve 21.30 v lokalitě I a ukončení cca ve 22.00 v lokalitě IV. V těchto místech bude zajištěna zvýšená hlídková činnost městské policie.

Mapu se zakreslenými lokalitami naleznete na www.ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena