Kurz Intuitivního vidění pro děti

14. 9. 2016

Říčanská rodačka pro rozvoj intuice (nejen) u dětí

Pracuji s dospělými i s dětmi, vedu kurzy Pilatesovy metody a především jógy. Čím více rostou mé děti a s čím staršími dětmi se ve své praxi i mimo ni setkávám, nestačím se divit, s jakými diagnózami rodiče od lékařů přicházejí. Orazítkovaná potvrzení „specialistů“ doslova stigmatizují dítě, které třeba jen netuší, kudy směřovat svou přirozenou energii. Rázem se o něm vyjadřují zkratkou ADHD, je z něj dyslektik, dysgrafik... Strach a vnitřní stres dětí z potlačené energie vyúsťuje v různá autoimunitní onemocnění a ekzémy. Ano, děti dokáží být velmi živé a někdy chybí síly i vůle dospělého najít si k dítěti cestu, ať se jedná o rodiče či profesionála. Všichni jsme pouzí lidé… Ambicí tohoto článku není hledat příčiny, kterých může být celá škála, ale najít řešení.

Podle vědeckých zkoumání používá běžně člověk jen asi 10% kapacity svého mozku. Existují metody, které nám můžou pomoci aktivovat i ty „opomíjené“ části mozku. Pokud například vyřadíme zrak (ve tmě, či ve světlo-nepropustných brýlích), aktivujeme tzv. centrum informačního vnímaní. Učíme se vidět, vnímat a orientovat se i bez očí. Velmi rychle a efektivně se učí právě děti, jsou ještě otevřené a neskeptické. Díky těmto nově získaným dovednostem a schopnostem u nich dochází ke zlepšení či úplnému odstranění neurologických vad, učí se vnímat jinak než očima a dochází ke zlepšení zraku u slabozrakých jedinců, doslova mizí dioptrie (skeptici se můžou přesvědčit měřením). Intuitivní vidění je vhodné pro všechny děti. Celkově se jim harmonizuje levá a pravá mozková hemisféra a díky tomu tyto děti rozvíjí své talenty, lépe chápou souvislosti ve vztazích, jsou empatičtější, rozhodnější, zjednodušeně „zmoudří“.

Děti se učí velmi rychle, obvykle se „rozkoukají“ během několika minut a svou novou schopnost dále rozvijí pod dohledem zkušené lektorky. Hrdá říčanská rodačka, Romana Sejk- Černická žije a pracuje od roku 1989 ve švýcarském Bernu. Do Čech jezdí občas uzdravovat a rozvíjet dospělé i děti. Koncem prázdnin proběhl kurz Intuitivního vidění pro děti v Kutné Hoře. Kurzu se zúčastnila i má dcerka a já byla během „tréninku“ přítomna. Výsledky jsem překvapena nebyla, neboť jsem projektu od prvopočátku věřila. Snad i proto, že tuším za naší existencí něco více než jen každodenní shon v konzumu. O průběhu a výsledcích jednoho z kurzů Intuitivního vidění jste se mohli přesvědčit i v jednom z vysílání pořadu Na vlastní oči. Lektorka Romana s nadšením přislíbila vést i naše (nejen) říčanské děti. Kurz Intuitivního vidění pro děti proběhne 31.10. – 4.11. 2016 v odpoledních časech v Říčanech, 5.11. v sobotu bude následovat jednodenní školení pro zájemce z řad dospělých. Pro více informací se na mě obraťte: lucie.pastrnakova@seznam.cz

Lucie Vybíral Pastrňáková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena