Ladovská zima

31. 12. 2014

Navzdory předpovědi počasí, která zatím nedává moc nadějí na lepší průběh zimy než v předchozích dvou letech, jsme i letos připraveni odstartovat projekt Ladovská zima.

Tím hlavním, co bychom rádi v rámci Ladovské zimy podpořili, je síť stop pro běžkaře. Na několika místech v regionu by probíhala strojová údržba okruhů vedoucích převážně po polích a loukách. Na úspěchu akce se ale podílí každý, kdo nějakou stopu v našem mikroregionu najede a dá o tom vědět ostatním.

Proto je druhou páteří projektu Ladovská zima sdílení informací. Informací o tom, jaké jsou v Ladově kraji podmínky pro běžkování, kde jsou kvalitní stopy, ale také na kterých rybnících se bruslí, kde se dobře sáňkuje, kdy se konají zimní akce apod.

Informace najdete na www.ladovskazima.cz, kde se o ty své můžete i podělit, a také na facebookovém profilu Ladovská zima.

Mezi akce, které se uskuteční „za každého počasí,“ bude i letos patřit karneval na Šibeničním vrchu v Mnichovicích, bruslení na zimním stadionu i Ladovské vepřové hody ve Velkých Popovicích, kde se opět pokusíme o vytvoření soch z ledového obrusu ze zdejší hokejové plochy.

Že to jde i bez sněhu, dokázali v Kamenici. Hned 1. ledna v pravé poledne odstartovali novoroční běh na Panskou skálu.

Roman Sauer

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena