Ladův kraj

3. 5. 2019

Třetí sobota v květnu bude patřit Hrusicím a kocouru Mikešovi

25. května jste zváni na Pohádkové Hrusice a 14. pochod Cesta kocoura Mikeše.    

Rodiště Josefa Lady, známá vesnička Hrusice jihovýchodně od Prahy, opět otevře své brány pro veřejnost. Chystá se pestrý program pro rodiny s dětmi, turisty, cyklisty a další milovníky ladovských kreseb s nezaměnitelnou atmosférou.    

V Pohádkových Hrusicích budou probíhat komentované prohlídky nejzajímavějších míst ve vsi. Pokud se budete chtít projít obcí sami, najdete na pěti informačních tabulích úryvky z Ladových knížek i jeho typické obrázky. Čeká vás vystoupení Národopisného souboru, otevřený Památník Josefa Lady, výtvarné dílny a další doprovodný program.

Podle pohádkové mapy (najdete ji na www.laduvkraj.cz v rubrice „Turistika a naše stezky“) se v Hrusicích budete moci projít místy, kde stával rodný domek Josefa Lady, obecní pastouška, v níž u strýčka Malinovského bydlel kozel Bobeš, a jiná místa z děl rodáka a světově proslulého autora.

Pro zdatné i méně zdatné chodce se nabízí dvacetikilometrový výlet z Hrusic až do Říčan. Cesta kocoura Mikeše vám ukáže, kde zažíval svá dobrodružství a kudy utíkal z domova černý mluvící kocourek, když Ševcovic babičce rozbil hrnek se smetanou. Během putování najdete na dvanácti zastaveních obrázky Josefa Lady a úryvky z knihy Mikeš. Zvolit lze ale i kratší dvanácti- a čtrnáctikilometrovou trasu po stezce Krásné vyhlídky.

Sledujte www.laduv-kraj a facebook.com/laduvkraj, kde budou zveřejněny podrobnější aktuální informace. Pravidelně na webu umísťujeme i pozvánky na jiné kulturní a společenské akce z okolí, takže se vyplatí je sledovat.

Nyní se těšíme se na vaši účast na Pohádkových Hrusicích a Cestě kocoura Mikeše.

Krásné jaro všem přeje Ladův kraj .

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena