Ladův kraj

5. 11. 2019

Svazek Ladův kraj jsou lidé

„Opáčko“

Minule jsme si ujasnili, že Ladův kraj je devatenáctiletý dobrovolný svazek 24 obcí Prahy – východ, podporující nejen turistiku, údržbu stezek, ale i rozvoj obcí a života v nich. A kdo konkrétně ve svazku pracuje?

Ve svazku pracuje a rozhoduje 24 starostů. Ti ze svých řad vybrali a pověřili pět členů do rady. Radními svazku Ladova kraje jsou: Vladimír Kořen, předseda svazku, starosta obce Říčany, Pavel Čermák, místopředseda svazku, starosta obce Kamenice, Václava Zímová, starostka obce Velké Popovice a Rudolf Semanský, starosta obce Mukařov. Ti byli loni v prosinci nově zvoleni na další čtyři roky a pravidelně se scházejí nad mnoha úkoly.

Pokračujeme i začínáme znova

Je tu pak i tým lidí, kteří tzv. řídí agendu, vedou projekty, koordinují setkání apod. A tady došlo v průběhu letošního léta ke změně. Přestěhovala se, a proto odešla, dlouholetá pracovnice svazku Jana Kolorosová, která měla na kole projeté všechny stezky a znala téměř každý kout. Právem jí patří velký dík! Její práce se v říjnu nově ujala Pavlína Jurtíková z obce Lensedly, milovnice cyklistiky a turistiky s odbornou kvalifikací. V týmu nadále zůstává Marek Buday, který pomáhá svazku a obcím s veřejnými zakázkami. Komunikaci s veřejností, propagaci svazkových akcí i projektů má už rok v kompetenci Hana Bolcková z Velkých Popovic, čímž výčet celého týmu končí.

Věříme, že dobře navážeme na práci minulého týmu, těšíme se i na vaše podněty, které jsou pro nás důležité, a děkujeme za ně.

Na webových stránkách (www.laduv-kraj.cz), které budou od příštího roku nové, naleznete už nyní aktuální kalendář akcí z celého mikroregionu, stejně tak na našem Faceboku či Instagramu. Na webu si můžete otevřít svazkový občasník Ladovník, kde je mnoho fotografií z našich akcí. Tak ať je nám v Ladově kraji dobře! 

Autor: Hanka Bolcková, specialista,

Ladův kraj, Dobrovolný svazek obcí

 

FotosoutěžČtyři roční období v krajině Josefa Lady“ se blíží do finále!

Máte poslední příležitost nám do Vánoc poslat své snímky, ať už krajiny či různé detaily, tematicky se vážící k obcím Ladova kraje.

Černé Voděrady, Čestlice, Hrusice, Kaliště, Kamenice, Klokočná, Kostelec u Křížků, Kunice, Louňovice, Mirošovice, Mnichovice, Mukařov, Nupaky, Ondřejov, Říčany, Senohraby, Struhařov, Světice, Svojetice, Tehov, Tehovec, Velké Popovice, Všestary, Zvánovice.

Pošlete jednu až čtyři fota, do každé kategorie vždy jen jednu!

Kategorie fotografií: Ladovské jaro, Ladovské léto, Ladovský podzim, Ladovská zima.

 

Vybrány budou tři nejlepší snímky, čímž vznikne kolekce 12 obrázků pro kalendář. Náhledy fotografií prosím posílejte do 24. prosince 2019 na adresu akce.laduv-kraj@laduv-kraj.cz s uvedením kategorie, popisem místa, obce či lokality a kontaktem. O snímky ve větší velikosti a  kvalitě pro tisk vás požádáme adresně. Děkujeme a focení zdar!

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena