Ladův kraj

29. 2. 2020

Jaká data si zanést do diáře na přicházející jaro?

Mohou pomoci i nové webové stránky

Čistý Ladův kraj – 4. 4. 2020

Jaro vybízí k úklidu a proto bychom byli rádi, kdybyste vyvětrali nejen své příbytky, ale dali si do diáře první dubnovou sobotu, kdy se bude po kraji uklízet v rámci akce Čistý Ladův kraj.

Úklidy ve všech 24 členských obcích svazku se konají v rámci celostátního projektu „Ukliďme Česko“ a mohou probíhat v jednotlivých obcích v průběhu celého dubna. Hlavním úklidovým dnem je sice sobota 4. 4., ale například v Nupakách se bude uklízet už 28. března, v Klokočné v sobotu 11. dubna a ve Zvánovicích za týden, tedy 18. 4. 2020. Pokud byste se chtěli k akci přidat jako organizátor, můžete se registrovat na stránkách www.uklidmecesko.cz nebo napsat na akce.laduv-kraj@laduv-kraj.cz. Jestli se chcete přidat jednotlivě, zeptejte se na vašem obecním úřadě, sledujte obecní vývěsky nebo naše webové stránky.

Pochod po stezce Krajinou barona Františka Ringhoffera – 25. 4. 2020

Nenechte si ujít tradiční pochod z Mirošovic do Kamenice. Dvacetikilometrová trasa startuje na mirošovickém vlakovém nádraží, vede nádhernými výhledy na přírodní park Velkopopovicko, kolem pivovaru k zámeckému parku Štiřín, podél hrobky rodiny Ringhofferů ke kostelu s rotundou v Kostelci u Křížků až do cíle na náměstí v Kamenici. Podrobnější informace o organizaci pochodu se dozvíte z vyvěšeného letáku a opět na webu, Facebooku i Instagramu Ladova kraje.

Pohár Ladova kraje – seriál běhů pro všechny kategorie - 16. a 25. 4. 2020

Trochu protáhnout se můžete na dvou pohárových bězích. V letošním ročníku už čtvrtý závod poháru se koná v Senohrabech a pátý v Pyšelích. Více se o závodech můžete dozvědět opět na našem webu, případně v dubnovém článku. 

Co si poznačit do diáře na přicházející jaro? Mohou pomoci i nové webové stránky

Svazek obcí tradičně avizuje mnohé další sportovní a kulturní akce v celém svém regionu.

Od března je kalendář akcí vyvěšen na webu v novém kabátě. Ladův kraj má totiž nové webové stránky, které můžete jednoduše načíst přes tento QR kód:

 Na webu Ladova kraje se lze přihlásit i k odběru aktualit přímo do svého e-mailu. Pak by vám nemělo uniknout nic, co se v okolí děje. Můžete si také naplánovat trasu svého výletu na našich stezkách, a to díky vytýčeným úsekům v mapách, které si můžete exportovat do mailu, chytrého mobilu či hodinek. Adresa webu je stále stejná – www.laduv-kraj.cz a jsme i na facebook.com/laduvkraj a instagram.com/laduvkraj.     

Tak ať je nám v Ladově kraji hezky!

Hana Bolcková, Ladův kraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena