Ladův kraj

2. 5. 2020

Hýbejte se v přírodě, plánujte dovolenou v tuzemsku

a zkuste pomoci živnostníkům v okolí

Hromadné akce a jarní pochody jsou zrušeny, do přírody se však může. Současná omezení ovlivnila i konání tradičních pochodů v Ladově kraji. Jak už jsem minule informovala, dotklo se to Pochodu Krajinou barona Ringhoffera, který se měl konat 25. dubna. S největší pravděpodobností se to bude týkat i Pochodu Cestou kocoura Mikeše a přidruženého dětské minipochodu po rodišti Josefa Lady s názvem Pohádkové Hrusice, který byl plánován na 30. května. Jedná se o akce ve volné přírodě, přesto hromadné. V době přípravy tohoto článku ještě není jasné, jak to s uvolňováním omezení pro podobné akce bude, tudíž nemůžeme na 100 % uvést, že se pochod neuskuteční. Je možné, že zrealizován bude, a to v nějaké byť omezené formě. Sledujte prosím naše webové stránky a vývěsky v informačních centrech obcí.

Procházky a jízda na kole jsou za dodržování určitých pravidel možné a prospívají tělu i duchu!  Neváhejte se tedy vydat na naše „ladovské stezky“, vydejte se na Kamenicko, kde můžete jít po stopách jednoho z našich nejvýznamnějších průmyslníků 19. století. Přírodní krásy lze obdivovat i v nedalekém Přírodním parku v oblasti Velkopopovicka a odtud už je jen krůček k Božkovským jezírkům a stezkám na Mnichovicku. Neměli byste minout Hrusice, kde se můžete vydat po stopách kocoura Mikeše až do Říčan, nebo odbočit do tajemných Voděradských bučin. Ať už si vyberete jakýkoliv směr, informace o stezkách najdete na webových stránkách Ladova kraje, kde jsou i mapky ke stažení. 

Objevte Kapesní katalog tuzemské turistiky – KAPKA. Ladův kraj se přidal k projektu KAPKA, což jsou informace pro ty, které baví poznávat zajímavá místa v celé České republice. Za současné situace se může katalog hodit více než jindy. A přestože některé akce zde uvedené jsou zrušeny, je šance, že zde najdete inspiraci na letošní dovolenou. Katalog si můžete stáhnout či prohlédnout na www.laduv-kraj.cz/oznameni.

Svazek Ladův kraj se připojil k iniciativě „Utrácím na rohu“ - pomoc drobným a středním živnostníkům. Chcete získat přehled, co živnostník ve vašem okolí nabízí i nyní v době nouzového stavu, podpořit drobné a střední živnostníky z vašeho okolí, kteří za současného stavu bojují o přežití, být v databázi a zviditelnit vámi nabízené alternativní služby či produkty a získat více zákazníků, být přidáni na Google maps - #utracimnarohu? Napište na  info@utracimnarohu.cz, pošlete tip na provozovnu, restauraci, pekařství, apod., rozšiřujte povědomí o iniciativě -  WWW.UTRACIMZAROHEM.CZ, vyfoťte provozovnu či sebe v ní na sociální sítě s hashtagem #utracimnarohu. Nominujte svůj oblíbený podnik či službu a napište v čem je výjimečná, pošlete tipy na laduv-kraj@laduv-kraj.cz.

Držme si v této době všichni palce! Ať je nám v Ladově kraji dobře…

Hana Bolcková, Ladův kraj

www.laduv-kraj.cz

facebook.com/laduvkraj

instagram.com/laduvkraj.  

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena