Ladův kraj

1. 6. 2020

Na procházkách Ladovým krajem by už měly být lepší možnosti občerstvení i více zábavy

Tento článek píšu s předstihem, a tak je trochu riskantní uvádět, jaké restaurace a další kulturní i sportovní body zájmu na „ladovských“ trasách budou otevřeny. Vše je sice na dobré cestě a pomalu se vracíme k více či méně obvyklému způsobu fungování, nikdo však jistě neví, co se může stát byť jen za týden. Sledujte proto svazek obcí Ladův kraj na sociálních sítích, kde se vždy dozvíte aktuální informace a kde budou uvedena doporučení pro sportovní a kulturní zajímavosti i různé společenské akce a události na turistických i cyklotrasách.

Už nyní mohu prozradit, že například říčanské Muzeum, kamenické kulturní centrum, zámek Berchtold v Kunicích, Lesní Lázně ve Zvánovicích, areál Šibeniční vrch u Mnichovic, Ondřejovská hvězdárna, pivovar Velké Popovice, Světická Oáza, Senohrabská plovárna i Jureček v Říčanech a samozřejmě i památník Josefa Lady a jeho dcery Aleny v Hrusicích, chystají pro veřejnost mnoho akcí. Budou otvírat příměstské tábory pro děti, organizovat koncerty pod širou oblohou, apod. Některé akce budou probíhat a probíhají trochu jinak než obvykle, vše se lze dozvědět z našich sociálních sítí nebo přímo v turistických informačních centrech Ladova kraje. Tedy v Říčanech na Masarykově náměstí, v Mnichovicích také na Masarykově náměstí, ve Velkých Popovicích v kavárně Posezení u Andělky a v Senohrabech v budově Depa 33 u vlakového nádraží.    

Příznivci běhání v Ladově kraji, asi ví, že čtvrtý ročník běžeckého seriálu s názvem Pohár Ladova kraje probíhá také za odlišných podmínek než obvykle. Některé závody byly zrušeny nebo přeloženy a některé se konaly jinou formou. Všechny informace a průběžné výsledky naleznete opět na „ladovském“ webu - www.laduv-kraj.cz/pohar-ladova-kraje/4-rocnik-20192020. Vyhlášení tohoto ročníku proběhne pravděpodobně 22. srpna na posledním odloženém závodě s názvem Pyšelský kopeček. Od září by pak měl odstartovat ročník nový, držme si palce, ať se opět může konat jako dřív.

Na závěr jen opětovné upozornění na zajímavý Kapesní katalog tuzemské turistiky – KAPKA, ke kterému se Ladův kraj přidal- jedná se o informace pro ty, které baví poznávat zajímavá místa v celé České republice. Za současné situace se může katalog hodit více než jindy. A přestože některé akce zde uvedené jsou zrušeny, je šance, že zde najdete inspiraci na letošní dovolenou. Katalog si můžete stáhnout či prohlédnout na www.laduv-kraj.cz/oznameni. Navíc výrobci katalogu přišli s novým aktualizovaným dotiskem, který bude během června k dispozici v informačních centrech i na našich webových stránkách. Neměla by vám tak ujít žádná nová akce či zajímavost.  

Tak ať je nám v Ladově kraji dobře!

Hana Bolcková,

Ladův kraj

www.laduv-kraj.cz

facebook.com/laduvkraj

instagram.com/laduvkraj.  

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena