Ladův kraj

1. 11. 2020

Uvidíme, jestli poběžíme, každopádně neleníme…

A je to tu zase. V jiné variantě se znovu opakuje jarní covidový scénář a také svazek obcí je tímto limitován. Alespoň, že se nám vydařila Letní razítkovací soutěž, kde jsme díky partnerům z mnoha obcí rozdali v průběhu září a října přes padesát cen. A snad jsme udělali radost i všem ostatním účastníkům, přicházely nám totiž veskrze kladné ohlasy. I vy si je můžete přečíst na našem webu v rubrice „Akce“ a třeba vás to inspiruje k účasti v příštím roce.

Pokud máte sportovního i soutěživého ducha, pak se zaregistrujte nebo si poznačte do kalendáře závody Poháru Ladova kraje. V listopadu je v plánu druhý a třetí běh tohoto seriálu devíti závodů, určených pro všechny věkové kategorie. V sobotu 7. 11. se v Kunicích na zámku Berchtold uskuteční Svatomartinský běh. Taktéž v sobotu 21. 11. se bude konat termínově posunutý Lesní běh Říčany, který je tradičně běhán už na začátku října. Věříme, že se akce opravdu uskuteční, ale raději sledujte naše webové stránky, kde jsou a budou vždy aktuální informace nejen k těmto závodům.

Teď při psaní článku nedokážu předvídat, co se bude dít na začátku listopadu. Ale ať už bude situace jakákoliv, na přísnou hygienu, roušky a opatrnost si prostě budeme muset na delší dobu zvyknout. Oproti lidem žijícím ve velkoměstech však máme obrovskou výhodu - nádhernou a tolik nezalidněnou přírodu Ladova kraje. Možná se budu opakovat, ale ideálním lékem pro zdravé tělo a pozitivní mysl jsou procházky, běh či cyklistika venku. Tak neváhejte a ať už se budou či nebudou konat různé kulturní a sportovní akce, inspirujte se na „ladovských“ webových stránkách a vyrazte ven. V rubrice stezky naleznete aktuální informační letáky i s mapkami tras k vytištění. Jsou tam tipy na výlety po celém Ladově kraji, ale třeba i vycházky pro děti po Říčansku. Pokud navíc na trase objevíte nějakou poškozenou tabuli, lavičku či odpadkový koš, dejte nám vědět, pošlete fotku s udáním lokality nebo zavolejte. Předem všem moc děkujeme.

Snad vás potěší i zpráva, že jsme vyrobili „ladovská“ trička, ideální dárek třeba pod stromeček. Budou k dispozici na Informačních centrech, u našich partnerů nebo si je můžete u nás objednat mailem. Jejich koupí navíc podpoříte opravy místních stezek. Zisk z prodeje totiž půjde na účet sbírky Ladova kraje, který je stále otevřen i jiným dárcům (č. ú. 107 - 1172230237/0100). Předem děkujeme za každou věnovanou korunu, svým příspěvkem dokazujete, že vám malebný kraj za humny Prahy není lhostejný.

Přeji hodně sil do dalších dní!  A ať je nám v  Ladově kraji pořád dobře!

 

Hana Bolcková, Ladův kraj

www.laduv-kraj.cz

facebook.com/laduvkraj

instagram.com/laduvkraj

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena