Ladův kraj

30. 8. 2021

Léto bylo v našem regionu plné zajímavých akcí, jaký bude podzim?

Po loňské nucené pauze jsme si v našich 24 obcích Ladova kraje mohli opět užít tradiční i nové letní společenské akce. V mnoha vesnicích se promítaly filmy pod noční oblohou. Mohli jsme zažít pouťový festival, open-air koncerty, muzikály, divadelní představení a různá sportovní klání.  Přestože léto bylo poněkud deštivější, zbavili jsme se konečně pocitu izolace a já věřím, že za určitých pravidel budeme moci kulturně a společensky žít i v nadcházejících podzimních měsících. Také proto vám nyní připomínám možnost, mít vždy aktuální přehled.  

 

Kalendář akcí – všechny akce z mikroregionu

na jednom místě

Webové stránky Ladova kraje informují o turistických a cyklistických trasách, o zajímavostech z našich ladovských obcí, ale nejen to, na hlavní stránce webu se nachází pravidelně aktualizovaný Kalendář akcí. Zde získáte aktuální přehled o tom, co se kde děje.

Podporujeme pestrý komunitní život a záleží nám na tom, aby měli lidé povědomí o dění i mimo jejich vlastní obec. Je totiž škoda jezdit za zábavou jen do větších měst či známých míst, když se toho tolik pestrého děje třeba hned ve vedlejší vesnici. Přehled o aktualním dění vám může chodit přímo do vašeho e-mailu, stačí se v rubrice „Akce“ zaregistrovat k odběru novinek.

Dozvíte se zde např., že ještě do konce října můžete v říčanském muzeu navštívit výstavu Jídlo…napříč staletími, kde prozkoumáte spižírnu našich babiček nebo zjistíte, že v Kunicích na zámku Berchtold vystoupí 18. září špičkoví operní pěvci, sólisté Národního divadla s programem nazvaným IL BOHEMO. Ve stejný den, se koná celorepubliková akce „Ukliďme Česko“, kde se přes projekt „Čistý Ladův kraj“ můžete ve vašich obcích zapojit i vy. V Kalendáři akcí najdete i sportovní událost, která je shodou okolností součástí našeho běžeckého seriálu Pohár Ladova kraje. Koná se v sobotu 25. 9. a můžete se jí zúčastnit, nese název Hrusický Dobroběh.  

Přeji vám tedy, za náš dobrovolný svazek obcí pohodový a na akce pestrý podzim, pokud možno jen s nejnutnějšími omezeními, neboť člověk je jak známo tvor společenský a v samota mu obecně příliš neprospívá.  A kdo raději relaxuje v přírodě, ať neváhá a zavítá i do okolí jiných „ladovských“ obcí než, které zná a třeba si v některém z místních infocenter či u našich partnerů pořídí novou turistickou nálepku Ladova kraje.  Kde je nálepka k dostání se dozvíte opět na našem webu, facebooku či Instagramu.

 

Hanka Bolcková

www.laduv-kraj.cz ,

facebook.com/laduvkraj,

instagram.com/laduvkraj.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena