Ladův kraj

27. 2. 2022

Terénní sociální pomoc nyní pod záštitou Ladova kraje

Slyšeli jste o Farní charitě Mnichovice?

Svazek obcí na jeden rok převzal od Místní akční skupiny MAS Říčansko již po čtyři roky skvěle fungující projekt – terénní sociální služby Farní charity Mnichovice. Díky jim bylo loni podpořeno 16 sociálně slabých domácností. Letos už jich bude nejméně 20. Cílem Ladova kraje je, aby se o možnosti využít podporu či pomoci projektu dozvědělo ještě více lidí napříč celým mikroregionem mezi Prahou a řekou Sázavou.

Víte jak a komu pomáhá?

Farní charita Mnichovice spolupracuje se sociálním odborem v Říčanech a v Benešově a s „neziskovkami“ Cesta integrace, Rozum a cit a MAS Říčansko. Pomoc, aktuálně hlavně materiální, pak směřuje ke klientům, kteří jsou těmito neziskovkami doporučeni a jejichž tíživá situace je jimi ověřená. Eliminuje se tak možnost zneužití pomoci. Hlavní náplní je pravidelná potravinová pomoc, nárazová materiální pomoc a každoroční Tříkrálová sbírka. Dvakrát ročně je organizován výměnný bazárek v Choceradech a v průběhu Mnichovické zářijové Mariánské pouti bazárek oblečení.

• Víte, na koho se obrátit?

V této charitě se přidáním dobrovolnické pomocné ruky angažuje více lidí. V terénní práci se však jedná o jednu konkrétní osobu – Lucii Procházkovou. Ta objíždí region s charitním autem a pomáhá, kde je potřeba. Lucie nemá kancelář, funguje na telefonu bez hlášení zmeškaných hovorů, proto buďte trpěliví, volejte, pište sms či chatujte na whatsapp. Můžete poslat také e-mail na mnichovice@charita.cz. Telefonický kontakt na Lucii Procházkovou je 605 918 148. Více informací naleznete i na  https://mnichovice.charita.cz/.

Chcete se do charity zapojit?   Znáte někoho, kdo potřebuje pomoc?

Pomoci lze financemi, které budou použity na hrazení nezbytných nákladů a činností spojených s poskytováním služeb. Od května 2020 se např. najezdilo téměř tři tisíce kilometrů. Rozvážel se nábytek, vybavení domácností, notebooky pro distanční výuku, potravinová pomoc pro 11 domácností, atd. Příspěvek lze poslat na účet 2801611441/2010. Je možné pro účely daňového odpočtu získat potvrzení o daru. Pokud byste rádi věnovali materiální pomoc, kontaktujte raději Lucii e-mailem nebo se podívejte na sociální sítě charity. Tam zjistíte, co je potřeba. Lucie přijímá i seriózní tipy od vás na ty, kteří potřebují pomoc.

Předem děkujeme všem dobrovolníkům a dárcům!

 

Stručné oznámení - Čistý Ladův kraj už na začátku dubna

Jako každoročně se Ladův kraj zapojí do celostátní výzvy ČSOP pod názvem Ukliďme Česko, letos vyhlášené na sobotu 2. dubna. Uklízet se bude v „ladovských obcích“ včetně Říčan v průběhu celého měsíce dubna. Více se dozvíte v  březnu na vývěskách a sociálních sítích svých obcí.

Sledujte letáčky Čistý Ladův kraj. Děkujeme, že vám vaše okolí není lhostejné!  

Hanka Bolcková,

www.laduv-kraj.cz

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena