Ladův kraj

31. 10. 2022

 

Recept na podzimní splíny 

I v listopadu vám přinášíme tipy, kde se můžete proběhnout, jak obstarat milý vánoční dárek a navíc prozradíme, co je ve svazku obcí Ladův kraj nového.

Sedmý ročník běžeckého seriálu Pohár Ladova kraje je v plném proudu. Pokud jste s námi ještě neběželi, můžete to zkusit už v sobotu 12. listopadu na Svatomartinském běhu v Kunicích na zámku Berchtold. Registrace je možná online na webu zámku nebo osobně hodinu před startem (9:00) na nádvoří. Běží se okruhy 5,5 km a 11 km. Kdo není zrovna běžec, může si udělat procházku po okolí či strávit čas v areálu zámecké zahrady. Odměnou všem pak může být svatomartinská husa na talíři v místní restauraci.

Ani v prosinci se soutěžního běhání nemusíte vzdát, v sobotu 3. 12. jste zváni na Mikulášský lesní běh do Struhařova u Mnichovic.

Nepovedlo se vám na jarních pochodech či v letní turistické hře vyhrát stylové ladovské tričko? Přejte si jej pod stromeček nebo pořiďte svým blízkým. Uděláte radost i dobrý skutek, protože podpoříte údržbu a novou výstavbu stezek a cyklostezek v Ladově kraji. Výtěžek z prodeje triček putuje přímo na účet veřejné sbírky zřízené pro tyto účely (107 - 1172230237/0100). Stačí si jen tričko/a vybrat na webu a částku dle počtu a velikosti (250 Kč za XS až M, 300 Kč za L až XXL) zaplatit prostřednictvím smart bankovnictví přes QR platbu nebo převodem na účet. V poznámce pro příjemce je nutné uvést počet kusů, barvu a velikost triček. Nezapomeňte na adresu, jméno, e-mail či mobil, ať víme, kam tričko/a poslat. Předem všem moc děkujeme! Ladovská trička jsou k dostání i na některých Infocentrech Ladova kraje (Říčany, Mnichovice, Velké Popovice, Mukařov).

Zástupci svazku 25 obcí do Ladova kraje přizvali od října novou posilu. Do manažerské funkce byla radou svazku z 22 uchazečů vybrána PhDr. Kateřina Čadilová. Už nyní se těší na výzvy starostů, kteří mají zájem nejen o zvelebování lokálních turistických i cyklistických tras, jejich postupné propojování a prodlužování v rámci celého mikroregionu. Nová manažerka bydlí v Mukařově a se svazkem Ladův kraj  spolupracovala již dříve jako místostarostka této obce.

Stejně jako starostové mají před sebou nové období na radnicích, tak i Ladův kraj vstupuje do další  etapy svého působení.

Nové informace ze svazku vám přineseme opět v prosinci,  přejeme všem pohodový listopad!

Hanka Bolcková,

Specialista na komunikaci s veřejností, akce a partnerství

www.laduv-kraj.cz, facebook.com/laduvkraj, instagram.com/laduvkraj

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena