Ladův kraj

29. 12. 2022

 

Vykročte do roku 2023 pravou nohou

Malebná krajina našeho regionu láká k pobytu venku i v zimě. Ať už budou sněhové podmínky příznivé či nikoliv, neváhejte a vydejte se do přírody, budete odměněni dobrým pocitem a poděkuje vám i vaše zdraví. A když už budete sedět doma v teple a budete si číst tento měsíčník, poznačte si třeba do kalendáře akce, které svazek obcí chystá.

Po zimě neuškodí uklidit, a to nejen doma. V členských obcích Ladova kraje se bude uklízet tradičně v rámci akce „Čistý Ladův kraj“, která se svým termínem připojuje k celostátní akci „Ukliďme Česko – Ukliďme svět“.  Ta je letos vyhlášena na soboru 25. března. V obcích budou vyvěšeny letáčky s pokyny.  

Třetí dubnovou sobotu (15. 4.) si budete moct vyzkoušet svoji fyzičku na pátém běhu Poháru Ladova kraje. Pyšelský kopeček je závod s mnoha kategoriemi, je tu dokonce i běh se psem. Pokud se vám to zalíbí, můžete se zapojit i do šestého pohárového běhu s názvem Jarní běh v Senohrabech, který je plánován na čtvrtek 20. dubna.

Hned v sobotu potom (22. 4.) se můžete projít nebo projet na kole, koná se totiž tradiční, už 16. ročník pochodu Krajinou barona Ringhoffera. Na dvacetikilometrové trase z Mirošovic přes Velké Popovice do Kostelce u Křížků a Kamenice bude několik zastavení s programem a v cíli opět překvapení.

Na Svátek práce a Den zamilovaných, tedy v pondělí 1. května se ve Struhařově u Mnichovic už tradičně koná sedmý běh „ladovského poháru“ Běh krásné vyhlídky. Vede po unikátní panoramatické naučné stezce a není dlouhý (7,4 km). V sobotu 6. května můžete běžet Zaječický búr. Účastnit se mohou i nejmenší do pěti let, a to na trase 55 metrů. Senioři poběží 5 555 metrů a nejdelší ultra trasa je dlouhá 10 555 metrů.

Na sobotu 20. května se pro vás chystá pochod Cestou kocoura Mikeše a s ním otevření obnovené a doplněné naučné stezky. Ta povede z Hrusic nově až do Mukařova, přesně jak kocourek z Ladovy pohádky putoval v knížce. Kromě tradičních pohádkových cedulí vás na šestadvacetikilometrové trase obveselí i nová razítkovací hra. V cíli bude nachytáno překvapení a slavnostní veselice.

V neděli 11. června se rozloučíme se školním rokem posledním devátým závodem Poháru Ladova kraje. Po odběhnutém závodu na Mnichovické běhně na Šibeničním vrchu vyhlásíme a odměníme absolutní vítěze a vítězky sedmého ročníku.

Druhá půlka roku je ještě daleko, přes léto se ale určitě bude konat mnoho obecních akcí. Aktuální informace najdete na našem webu, facebooku i instagramu. Na ww.laduv-kraj.cz se můžete přihlásit k odběru aktualit přímo do svého e-mailu.

V září se poběží první ze série závodů dalšího, už osmého ročníku Poháru Ladova kraje Hrusický dobroběh. V říjnu jej následuje Lesní běh v Říčanech a v listopadu zavoní husa na Svatomartinském běhu v Kunicích u zámku Berchtold. Mikulášským během ve Struhařově se opět přiblížíme k dalším Vánocům.  

Do roku 2023 vám přejeme pevné zdraví, a ať se vás drží jen to dobré!

Za Ladův kraj Hanka Bolcková

www.laduv-kraj.cz

facebook.com/laduvkraj

instagram.com/laduvkraj

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena