LESEM ZA ZVÍŘATY – Den Země 2022 s Muzeem Říčany

2. 4. 2022

 

Letošní Den Země bude ve znamení zvířat. Kdo říkal, že v okolních lesích skoro žádné zvíře nepotkáme? Vydejte se s dětmi na naši lesní trasu a uvidíte, kolik živočichů tu s námi žije! Na trase budou mikroskopovat, zkoumat, tvořit a hrát si. Na stanovištích se setkají i se živými zvířaty – třeba netopýry nebo ptáky.

Trasa je velmi variabilní – můžete si ji přizpůsobit libovolně podle svých potřeb. Starty a cíle v jednom připravujeme hned tři – na pláži na Jurečku, u Olivovny (u vstupu do lesa) a na Říčanské hájovně. Stanoviště lze projít v libovolném směru. Mapu trasy najdete na plakátu zde v Kurýru, na výlepových plochách v Říčanech, na webu muzea i na všech startech.

Startovné pro děti činí 70 Kč – v ceně jsou stanoviště s úkoly a odměna (za alespoň 5 splněných stanovišť).

Slavíme Den Země, nechte auto doma a přijeďte vlakem, na kole nebo pěšky. Upozorňujeme, že parkování ve Světicích u sportovní haly není možné!

Akci pořádáme v neděli 24. dubna od 13 do 17 hodin ve spolupráci s Ekocentrem Říčany, Českou společností ornitologickou, Českou společností pro ochranu netopýrů, restaurací Jureček a dalšími. Za podporu děkujeme městu Říčany.

           Zdroj: pixabay.com

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena