Lesní běh po devětatřicáté

1. 10. 2021

Ano, nezmýlil jsem se. Za normálních okolností by se letos běžel již 40. ročník Lesního běhu, ale loňský rok jsme museli závod ze známých důvodů zrušit, proto letos poběžíme po 39.

Vzhledem k tak dlouhé tradici, držíme se také tradičního formátu závodu. I letos si mohou zaběhnout všichni zájemci o běhání v přírodě. Připravujeme závodní běhy pro všechny kategorie, to znamená od nejmenších, které mohou na trati podporovat rodiče, přes dorost a dospělé až po starší a nejstarší veterány, samozřejmě obě pohlaví. Pro každou kategorii máme připravenou přiměřenou délku a náročnost trati. Všechny tratě budou dostatečně a přehledně značeny. Pro dlouhou trať využijeme stálé značení, které členové našeho Běžeckého klubu provedli v rámci říčanských běžeckých okruhů. Jedná se o zelenou trasu.

Protože nechceme hlukem zatěžovat přírodu ani obyvatele v okolí, neprovozujeme v rámci závodu žádnou hlasitou produkci či podobné doplňkové akce. Naší snahou je ukázat účastníkům, že je lepší, když po závodě mohou sdílet své dojmy a pocity se soupeři a blízkými bez překřikování hlasité produkce, jak je to běžné při některých podobných hlavně větších akcích.

Rádi na závodě přivítáme všechny zájemce o běhání bez rozdílu výkonnosti. Nikdo nemusí mít obavy, že by trať nezvládl. Na všechny v cíli počkáme. Proto odhoďte stud, případně i strach, a přijďte se přesvědčit.

Již dlouhodobě v prostoru startu a cíle závodu instalujeme speciální nádoby na separovaný odpad, vzniklý během akce, prosím respektujte je.

Veškeré podrobné informace naleznete na našem webu: www.ricany.cz/org/bezeckyklub v sekci „lesní běh” a také na našem facebooku: https://www.facebook.com/lesnibeh/.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena