Lesní běh Říčany XCR se opět blíží

26. 8. 2016

Je po prázdninách a většinou i po dovolených a v tuto dobu již aktivně připravujeme další, již 35. ročník Lesního běhu Říčany XCR. Co můžeme nabídnout a slíbit všem účastníkům?

Závodní den byl již dříve stanoven na 8. října 2016, tradičně na sobotu. Od letoška je Lesní běh součástí Poháru Ladova kraje, který se skládá ze závodů regionu Ladova kraje. Účastníci zde najdou opět tradiční rodinnou atmosféru, bez jakýchkoliv hudebních či jiných hlasitých, rušivých projevů. Naopak pro nás je důležitý klidný průběh celé akce tak, aby ti, co se připravují na závod, se mohli v klidu připravit a po vlastním závodě opět v klidu zhodnotit své výkony se soupeři a kamarády. To ovšem nebrání tomu, aby diváci nemohli povzbuzovat právě běžící závodníky na trati, a to zejména v dětských kategoriích.

Při závodě si běžci užijí klidu lesních cest. Z důvodu bezpečnosti není při závodě povoleno používání sluchátek ani jiných podobných zařízení.

Další výhodou pro závodníky je také možnost přihlášení se na závod až v den konání. Program Lesního běhu je stejný jako v loňském roce, je prověřen zkušenostmi z let minulých. Začínají dětské kategorie, konkrétně starší žactvo a postupně až k nejmenším dětem. Po vyhlášení výsledků a ohodnocení nejlepších následuje po poledni start všech kategorií dospělých a dorostu. Po doběhu proběhne opět vyhodnocení a předání cen nejlepším.

Na závěr chci zdůraznit, že závod je přístupný všem bez ohledu na věk a výkonnost. Na každého počkáme, nikoho předem neodepisujeme. Chceme ukázat běhající veřejnosti, že běhání a závody jsou nejen o maratonu, případně půlmaratonu, ale naopak daleko větší zážitek je možné získat na „obyčejných pouťácích“. Pro někoho může být náš běh jeho první zkušeností se závoděním a nejlepší způsob, jak získat zkušenosti pro další závodění.

Veškeré informace najdete na www.ricany.cz/org/bezeckyklub, v sekci lesní běh.

Zveme všechny zájemce nejen z Říčan ale i z širokého okolí.

Za pořadatele M. Smrčka  

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena