Lesní běh v televizi

27. 11. 2023

Také letos jsme pokračovali ve více něž čtyřicetileté tradici pořádání běžeckého závodu – letos již 41. ročníku. Organizace i vlastní závod probíhal ve stejném duchu jako minulé ročníky. Organizátory příjemně překvapila účast. K závodu se přihlásilo a také jej úspěšně dokončilo 320 běžců ve všech vypsaných věkových kategoriích, tj. od nejmenších dětí po nejzkušenější veterány v kategorii 70+. Je to jedna z nejvyšších účastí v celé historii závodu. Také počasí nám přálo, bylo sice vzhledem k předcházejícím dnů chladněji ale vysvitlo i sluníčko, dá se říci, že bylo pro podobnou akci ideální počasí.

Dovolte mi osobní zážitek. Běhám a závodím již 50 let, takže jsem toho už zažil hodně. Velmi se mi zalíbil jeden moment: klubko dětí mizících v lese po startu jedné dětské, bohatě obsazené kategorie. Jak je vidět, už přestává platit neustále omílané rčení, že děti jsou pouze připoutané k počítačům nebo mobilům. Mě o změně přístupu přesvědčila účast a zájem účastníků.

Je také tradicí našeho závodu, že odměňujeme každé dítě, které doběhne do cíle, sladkostí a vždy prvních pět ve všech kategoriích drobným dárkem.

Časy všech závodníků byly měřeny čipovou metodou, výsledky jsou zveřejněny na stránkách našeho klubu (www.ricany.cz/org/bezeckyklub), na stránkách firmy zabývající se časomírou (www.stopnito.cz) a také na běžeckém serveru (www.behej.com).

Krátkou reportáž ze závodu bylo možno shlédnout v České televizi v pořadu Sport v regionech.

Aby byl závod úspěšný, organizačně pomáhali členové Běžeckého klubu Říčany, kamarádi a rodinní příslušníci. Poděkování také směřuje k podporovatelům z řad místních podnikatelů, jejich seznam je také na našich stránkách. V neposlední řadě děkuji městu Říčany za podporu.

Lesní běh Říčany je součástí regionálního běžeckého Poháru Ladova kraje. Bližší informace jsou uvedeny na stránkách Ladova kraje (www.laduv-kraj.cz).

 

Za všechny pomocníky Miloš Smrčka

Foto: Mikuláš Smrčka (nejmladší fotograf závodu)Foto: Mikuláš Smrčka (nejmladší fotograf závodu)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena