Lesní klub Pramínek

3. 7. 2015

- Kroužky v Pramínku od září 2015 - Slavíme! Lesní mateřské školky jsou zachráněny - Pronajímáme jurtu a domeček - Svatojánská slavnost, loučení s předškoláky a svatba

Provoz Lesního klubu Pramínek pokračuje od 1. září 2015 celotýdenním a celodenním programem pro děti od 3 do 6 ti let ve dvou třídách. Kapacita dětí je naplněna, máme novou lektorku v týmu a i nové nápady.

Veškeré dění a doprovodné aktivity (lesní rodinné dopoledne, tvořivé dílny, workshopy, kroužky...) probíhající v Pramínku, sledujte prosím na našich webových stránkách www.lesniklubpraminek.cz.

 

Kroužky v Pramínku od září 2015

 

Od září budou v Lesním klubu Pramínek probíhat tyto kroužky, které povedou naši lektoři:

 

Dramatická dílnička s Petrou Jančovou (pondělí)

Dílna je vedena formou přípravných her a cvičení dramatické výchovy, improvizací, dramatizací pohádek a příběhů.

Tanečky a pohybové cvičení pro děti s Hankou Říhovou (úterý v ZŠ Světice) Pohybové hry, využití napodobování zvířat, výpravy do exotických zemí – jak se kde tančí? Pomocí her procvičíme rovný postoj, jak rovně sedět, zdravě dýchat, mluvit, volně zpívat. Budeme pracovat na fyzických dovednostech, zpevnění svalů, vše zábavnou formou.

Přírodovědný kroužek s Kateřinou Čihákovou (středa)

Kroužek seznamuje děti s přírodou v okolí Říčanské hájovny, prostřednictvím vlastního pozorování, jednoduchých experimentů, kreslení a tvoření z přírodních materiálů. Součástí pravidelné činnosti bude také péče o zahradu na hájovně.

 

Výtvarná dílna s Veronikou Třebickou-Tomanovou (čtvrtek)

 

Přihlášky posílejte na email barbora.smetankova@lesniklubpraminek.cz, více informací na www.lesniklubpraminek.cz.

Kroužky začínají v týdnu od 14. září 2015 vždy odpoledne v rozmezí časů 14.00-16.00 hod v Pramínku.

 

Slavíme! Lesní mateřské školky jsou zachráněny.

 

Na konci května podepsal prezident novelu zákona, na kterou čekaly stovky organizací pracující s dětmi včetně celé řady dlouhodobě fungujících lesních mateřských škol včetně Pramínku. Novela zavádí volitelnost registrace. Neregistrovaná instituce tak nemůže čerpat benefity spojené s registrací, na druhou stranu se na ní ale nevztahují normy a podmínky, jako na dětskou skupinu. Tímto končí rok nejistoty a my se s radostí vrháme do další práce a velmi nás těší, že děti v lese zůstanou.

 

Pronajímáme jurtu a domeček

 

Nabízíme k pronájmu jurtu a slaměný domeček k pořádání workshopů, seminářů či přednášek či jiných aktivit. Více informací u Báry Smetánkové, email: barbora.smetankova@lesniklubpraminek.cz nebo na tel. 732 662158 anebo na www.lesniklubpraminek.cz.

 

 

Svatojánská slavnost, loučení s předškoláky a svatba

 

Jako každoročně vrchollil školní rok v Pramínku slavností svatojánskou. V neděli 21. června děti  čekala výprava do lesa, vaření kouzelného nápoje, loučení s předškoláky, svatojánský oheň a noční výprava za svatojánskými broučky, stlaní postýlek pro sv. Jana a přespávání v domku, v jurtě, na terase, ve stanech...pod nebem. Letošní slavnost byla výjimečná tím, že se v rámci slavnosti oženil náš lektor Karel:-)

 

                                                                     Krásné prázdniny za celý tým Pramínku přejí

                                                                           Barbora Smetánková a Olga Jarkovská

 

Oslava Dne dětí - divadelní soubor Squadra Sua s představením Bomberos, kde účinkuje lektor Pramínku Robert Janč

 

                                        společný pracovní víkend na ekofarmě Ctiboř

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena