Lesní klub Pramínek

2. 10. 2015

LESNÍ RODINNÉ DOPOLEDNE Z deníku třídy Pramínek

LESNÍ RODINNÉ DOPOLEDNE

 

Lesní dopoledne se koná pravidelně každý čtvrtek od 10 do 12 hodin a nabízí příjemný prostor ženám s malými dětmi pro sdílení, tvoření a relaxaci. V teplých měsících se koná na louce u lesní školky Pramínek, v chladných měsících se koná většinou v Říčanské hájovně. Je zakončeno společným obědem. Lesní rodinné dopoledne vede Alžběta Zíková a Jana Poštulková.

Program říjen:

1.10. - Zadělávání kváskového chleba s Janou
8.10. - Modelování ovoce (domácí modelína) s Alžbětou
15.10. - Průsvity s podzimními motivy s Alžbětou
22. 10. – Foukej foukej větříčku.., vyrobíme si větrníky s Alžbětou
29.10. - Závěs nad stůl s podzimními plody s Janou

Listopad a prosinec:

3.11. - Výroba lampiónů s Janou
19.11. - Podzimní palety z listí s Alžbětou
3.12. - Plstění andělé s Olgou

Změna programu je vyhrazena. Pokud byste měli téma či dovednost, které byste chtěli sdílet s ostatními ženami, jsme tomu otevřeni.

Těšíme se na setkání s vámi a vašimi dětmi v lese.

Prosíme o přihlášení den předem na email olga.jarkovska@lesniklubpraminek.cz anebo sms na tel. 731523025.

Cena pro rodinu je 90 Kč.

 

 

HLEDÁME LEKTORKU

 

Hledáme do týmu lektorku na částečný úvazek (zástup za mateřskou dovolenou), nástup leden 2016, výhodou vysokoškolské pedagogické vzdělání pro MŠ.

Více informací na našich stránkách www.lesniklubpraminek.cz nebo na tel: 732 662 158 Barbora Smetánková

 

Z deníku třídy Pramínek

Druhý zářijový týden

Pondělí – Připravujeme se na slavnost svatého Václava. Malujeme na terase na bílé prostěradlo draka, poslouží nám jako terč pro střelbu lukem a kuší. Drak je celý duhový, tříhlavý. Radim zatápí v kamnech a kruh máme v domečku. Povídáme si o tom – čeho se bojíme – z čeho máme strach. Čteme si básničku F. Halase – Copak je to v noci, z čeho máme strach - a pak si s ní hrajeme. Pomocí šátků se děti mění na bubáky a duchy a straší mě v posteli. Naštěstí se ráno objeví maminka s plácačkou a strašidla vyžene. Potom si vždy skupina dětí zaleze pod peřinu, zpíváme básničku (je zhudebněná skupinou Hmm) a strašidla vylézají z koutu domečku, děti zalézají pod peřinu a ráno strašidla vyženeme.... Opakujeme, dokud nás to baví. Povídáme si o tom, co pomáhá proti strachu, nočním můrám a samotě. Vyrážíme do lesa – na žádost- k padlému stromu a vyvěšujeme náš dračí terč.  Radim zahajuje školení ve střelbě z luku a kuše a pak už střelci střílí na draka a lezci po stromě lezou. Ještě les projdeme a houby pohledáme a vracíme se k obědu – rajčatové polévce a švestkovým knedlíkům s mákem či datlovým sirupem. Děti jedí a přidávají si až do knedlíkového konce. Během poledního klidu čteme o Neohroženém Mikešovi, kreslíme si a tři děti usnou – nevídané. Vybíháme na louku a písek, krájíme a rozdáváme meloun. Zpět nás zažene déšť a tak hrajeme společně trojpexeso což je těžká disciplína hlavně pro dospělé. Uklízíme a konec školky už je tu.

                                                                       Petra Jančová - hlavní lektorka třídy Pramínek

                                              

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena