Lesní klub Pramínek

26. 8. 2016

Lesní rodinná odpoledne, workshopy, ohlédnutí za příměstskými tábory

LESNÍ RODINNÁ DOPOLEDNE OPĚT OD ZÁŘÍ

 

Od poloviny září se budou opět konat lesní rodinná dopoledne pro ženy s malými dětmi. Budeme se setkávat pravidelně vždy ve čtvrtek od 10 do 12 hodin. První setkání se uskuteční ve čtvrtek 15. září. Program a další informace najdete na www.lesniklubpraminek.cz anebo na emailu: olga.jarkovska@lesniklubpraminek.cz. Těšíme se na setkání v lese.

 

PODZIMNÍ WORKSHOPY V PRAMÍNKU 8. a 9. ŘÍJNA

 

Zveme vás na víkend workshopů, kde se rodiče i děti mohou naučit mnoho nového. Dílny budou probíhat v sobotu 8. října a v neděli 9. října od 9:30 do 16 hodin v Pramínku. Přihlášení a více informací na emailu: barbora.smetankova@lesniklubpraminek.cz.

 

Sobota 8. října

 

Rodinný cirkus – vede Robert Janč, určeno pro rodiče s mladšími dětmi
Workshop je zaměřen na hry s žonglovacími pomůckami a především na tzv. rodinnou akrobacii, tedy nácvik různých akrobatických technik dětí s rodiči.

Práce s vlnou – vede Jana Šilarová, určeno pro dospělé
Jana vás uvede do zpracování ovčí vlny v domácích podmínkách, povíme si o praní, ukážeme si česání a přípravu na další práci. Plstění můžeme otevřít výrobou jednoduchých šňůrek a náramků, dále vyrobíme spirály na ozdoby, náušnice, šperky, přívěsky.

 

Neděle 9. října


Dramatizace příběhu o Dračí perle – vede Petra Jančová, určeno pro rodiče s dětmi (6 – 9 let)

Vstoupíme společně do příběhu o Dračí perle, zažijeme mnohá dobrodružství a prozkoumáme téma slibu a jeho splnění. Dílna bude vedena formou dramatické výchovy, předchozí zkušenost s DV není třeba.

Lapače snů a betonový květináček – výtvarnou dílnu povede Veronika Třebická, určeno pro rodiče i děti

Den strávený rozjímavým tkaním kruhových zdobených pavučin, které ochrání vaše sny, a rozličných mobilů a přírodních girland pro děti, pro podporu vzdušného elementu. Uzemníme se jednoduchou tvorbou betonových misek, květináčků a ptačích pítek nejrůznějších tvarů, rozměrů i reliéfů.

Akce je podpořena městem Říčany.

 

OHLÉDNUTÍ ZA PŘÍMĚSTSKÝMI TÁBORY

 

I o prázdninách bylo v Pramínko živo. Během července a srpna proběhlo celkem šest turnusů příměstských táborů, které vedli naši průvodci. Tematicky i věkově byly tábory různorodé. Děti si mohly mimo jiné zažít cirkus v lese s akrobacií a žonglováním, dále tancování, tkaní anebo výlety a koupání na outdoorovém chlapeckém táboře. Věříme, že děti i rodiče byli s tábory spokojeni.

Foto: Cirkus v lese, autor Eva Kořínková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena