Lesní klub Pramínek

28. 2. 2021

Letní příměstské tábory v Pramínku 2021

I letos se těšíme na radostná setkání, veselé tvoření, hraní si a dovádění v přírodě. Opět připravujeme příměstské tábory pro děti od 4 do 13 let s Pramínkem. Tábory vedou zkušení průvodci z Lesního klubu Pramínek a konají se převážně venku. Podobně jako malí Pramínci i na táborech jsou děti vedené k ochraně přírody, jejímu vnímání a poznávání, vlastní odpovědnosti a samostatnosti. Slaměnohliněný domeček a jurta na louce u hájovny v říčanském lese slouží dětem jako zázemí pro odpočinek a pro případ velké nepřízně počasí. Mnohem častěji ale tráví čas na louce, v lese, u potoka nebo u rybníka.

Přihlášky na webu www.lesniklubpraminek.cz

Lesohraní, 12. – 16. července

O lese, s lesem, v lese… Pojďte s námi zažít les, jak ho neznáte. Život lesa i příběhy o něm se stanou inspirací pro naše hry a tvoření.

Pro děti od 5 do 8 let. Průvodci: Petra Jančová a Jaro Truhelka. Cena 2800 Kč.

Dobrodružství s příběhem, 19. – 23. července

Vydejte se s námi za dobrodružstvím s příběhem. Inspirováni knihou Robinson Crusoe, ponoříme se do vln příběhu a staneme se trosečníky na opuštěném ostrově.

Pro děti od 6 do 9 let. Průvodkyně: Lenka Selicharová a Petra Jančová. Cena 2800 Kč.

Lesní tajnosti, 26. - 30. července

Stromy si šeptají, tančí si, smějí, vejdem k nim domů, budeme smělí. Potichu okouknem znaky a slova, jak zvláštně hlína mumlá a co vypráví voda. Budeme pozorní, v kůře zkusíme číst, vlákénko příběhu začneme příst.

Pro děti od 4 do 7 let. Průvodci: Veronika Třebická Tomanová a Karel Beránek. Cena: 2800 Kč

Nomádi aneb putování, 2. - 6. srpna

Nomád je ten, kdo putuje. Putuje po Zemi zlehka a s radostí. Všechno, co potřebuje, má kolem sebe a při sobě. Zveme děti na společné putování a pobývání pod letní oblohou.

Pro děti od 6 let. Průvodci: Petr Klika a Jaro Truhelka. Cena: 2800 Kč

Vlněný tábor, 9. - 13. srpna

Cesta vlny, od oveček na pastvě, přes praní, česání a barvení až po plstění kabelky, náušniček nebo pouzdra na nůž. Budeme více pracovat rukama než lítat po okolí, ale o radosti lesa určitě nepřijdeme.

Pro děti od 8 do 12 let. Průvodci: Lenka Selicharová a Jana Šilarová. Cena: 3200 Kč (vč. vlny a dalších pomůcek k plstění).

Outdoor pro kluky, 16. 8. - 20. srpna

Jak přežít v přírodě a užít si na cestách? Pojďme společně brodit řeky, střílet, lézt po stromech, hrát hry, trénovat přežití v přírodě i poznávat přátelství.

Pro kluky od 6 do 13 let. Průvodci: Samuel a Petra Vašínovi, Michal Jelínek. Cena 2800 Kč.

Skřítci v lese i vandrovníčci, 16. - 20. srpna

Kde je dobře skřítkům, je dobře i nám. Mraky a brouky sledovat, možná se na nich svézt, na trávě skotačit, cůpky jí splést, do hlíny dloubat a v lese uspořádat ples. Putovat krajem a tak zkoumat den.

Pro děti od 3 do 7 let. Průvodci: Veronika Třebická Tomanová a Jaro Truhelka. Cena 2800 Kč 

Barbora Smetánková

 

Výběrové řízení: hledáme hlavního koordinátora. Více na webu.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena