Lesní klub Pramínek

4. 4. 2021

Zápisy do Pramínku

Zápisy nových dětí do Pramínku proběhnou v květnu, zájemce prosíme o vyplnění online přihlášky, kterou najdete na našich webových stránkách, kde najdete i další upřesňující informace. Těšíme se na vás a taky na brzký návrat do lesa.

Den ve třídě Pramínků na konci února - Olga, Petr a 14 Pramímků. V kroužku v domečku čteme příběh O semínku a povídáme si o tom. Pak slavíme Káti šesté narozeniny. Káťa přinesla na oslavu lívance s džemem. Ohříváme je na kamnech, zabalíme a těšíme se, že si uděláme piknik v lese. Jdeme do malého kaňonu. Na pařezu Petr spravedlivě rozděluje lívanečky, je to dobrota. Pusy od džemu, jarní sluníčko, klid a mír. Po pikniku pokračujeme do velkého kaňonu. A stejně jako včera si děti každý najde to své, kde si hraje, kutá, proměňuje se. Nechce se nám domů. Natahujeme odchod jak jen to jde. Ale čas i v lese žije svým životem. Valíme domů. Cestou běžíme, dnes bez baťůžků, lehčeji. Po obědě pokračujeme ve čtení Pohádek z lesa. Postavíme stan a posloucháme. Pak se hrají šachy, kreslí se, staví. S předškoláky si vyprávíme vtipné příběhy s hrou Story Cubes. Venku hrajeme fotbal. A je čas jít domů.

Přejeme vám všem co největší klid, naději a víru, že naše vnitřní spokojenost je naší nejsilnější obranou proti všem virům, berme tento čas jako příležitost a šanci k novým věcem.   Za tým celého Pramínku

Barbora Smetánková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena