Lesní klub Pramínek

7. 7. 2022

  • LESNÍ ŠKOLKA
  • RODINNÉ DOPOLEDNE
  • LESNÍ DRUŽINA
  • LETNÍ TÁBORY 

SVATOJÁNSKÁ SLAVNOST 

Máme za sebou červen. Měsíc, který si na svět sluncem svítí. Prožili jsme nejdelší den a nejkratší noc. Tradiční Svatojánská slavnost byla opět plná emocí. Naplnili jsme pytlíčky bylinkami pro zdraví, uvařili kouzelný nápoj a založili posvátný oheň. Předškoláčci se po setmění vydali na stezku odvahy do lesa, kde se setkali s kouzelnými bytostmi a hledali zlaté kapradí. 
Loučení s nimi je vždy dojemné. V září je čeká nový začátek. Provází nás řada otázek. Jací jsou? Jsou dobře připraveni na školu? Věříme, že nejenom na školu. Ostatně, jak známo: „Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské školce.“ 


Od Slunovratu začíná moc Slunce pomalu slábnout. Přejeme si, abychom si ještě jeho sílu všichni vychutnali během letních prázdnin.

Za lesní klub Pramínek Irena Honsová 

 

CO NÁS ČEKÁ O PRÁZDNINÁCH? 

Pramínek nespí. S dětmi se budeme setkávat i o prázdninách na tradičních příměstských táborech. Také chystáme nové zázemí pro třídu Světýlek v nově pronajaté zahradě poblíž Říčanské hájovny. Je potřeba postavit týpí a také novou jurtu z Mongolska. Věříme, že bude dobře sloužit. Chcete se k nám přijít podívat? Přihlášky k docházce přijímáme po dohodě celoročně. 
Více se dozvíte na www.lesniklubpraminek.cz. 

Pramínek běží – neděle 4. září ve 14 hodin 

Rádi běháte? Poběžte s námi! V neděli 4. září se s radostí roz-běhneme do nového školního roku. Více informací během prázdnin naleznete na našich stránkách a na Facebooku. 

Lesní klub Pramínek je projektem ZO ČSOP Ekocentrum Říčany. Od roku 2011 nabízí předškolní vzdělávání 
dětem od 3 do 7 let v prostředí lesa. Je členem Asociace lesních mateřských škol a též certifikovaným 
lesním klubem. 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena