Lesní klub Pramínek

31. 10. 2022

LESNÍ ŠKOLKA           RODINNÉ DOPOLEDNE        LESNÍ DRUŽINA         LETNÍ TÁBORY

 

Podzimní slavnost a otevření Zahrady

I přes vydatný déšť jsme se v říjnu sešli na naší letošní první společné slavnosti. Přivítali a přijali jsme mezi sebe nové Pramínky – rodiče a děti, které přicházejí do školky prvním rokem. Slavnostně jsme otevřeli zahradu. Zazpívali jsme si podzimní písně a poděkovali Matce Zemi za její úrodu a dary. Ochutnali jsme mnoho dobrot ze stolu hojnosti a také čerstvý mošt z vlastních jablíček. Daří se nám úrodu s pomocí rodičů zpracovávat, máme radost, že nepřijde vniveč.

Foto Podzimní slavnost 1 až 3 (k výběru)

Rodinné dopoledne i v tomto roce

Lesní dopoledne je prostor pro ženy s malými dětmi, které ještě nechodí do školky, ale chtějí se setkávat, tvořit a sdílet. Místem setkávání je od září nově Zahrada. Setkání probíhají každý čtvrtek od 10 do 12 hodin, cena je 150 Kč. Program můžete sledovat na našem webu https://www.lesniklubpraminek.cz/lesni-dopoledne/. Přihlášení a informace u Lucie Hofírkové, lhofirkova@gmail.com.

 

Společné zpívání

S naší bývalou průvodkyní, zpěvačkou a tanečnicí Hankou Říhovou se pravidelně scházíme při společném muzicírování. Ladíme nástroje, ladíme hlasy, velcí i malí dohromady. Zkoušíme podzimní, ale už i zimní písně, které si již brzy zazpíváme u příležitosti adventní spirály.  Tmy přibývá, je milé setkávat se spolu a podpořit se navzájem v této části roku. Vždy od 16.30 hod. v Pramínku – 3. 11., 22. 11 a 24. 11.

 

Setkání mužů z lesních školek v Pramínku

Přibývá lesních školek, přibývá i mužů, které baví smysluplná práce s dětmi, venku. V Pramínku je průvodců mužů polovina, ale to je zatím výjimkou. Ženy i v lesních školkách výrazně převažují. V říjnu se sešla skupina mužů z českých lesních školek u nás v Pramínku. Kolem ohně společně sdíleli svoje pocity, vize a ideály týkající se práce s dětmi. Po společném večeru a přenocování se vydali pěšky z Říčan (Světic) do lesní školky Zahrádka v pražské Troji, inspirovali se při návštěvě jiných lesních školek a zažili vzdělávací semináře týkající se lesní pedagogiky a agresivity.

Za Pramínek Irena Honsová

 

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena