Letní kino 2020 na říčanských loukách a plážích

31. 8. 2020

 

Letošní letňák jsme zahájili promítáním české komedie Bezva ženská na krku. Vybrali si ho sami diváci ve facebookové anketě. Film přilákal na louku nad vodárnou přes dvě stovky diváků, mnozí byli v těchto místech poprvé. Na dobrovolném vstupném se vybralo přes 7 tis. korun.

Letní kino organizoval a diváky vždy přivítal místostarosta David Michalička. Poděkoval i partnerům akce především Centru Na Fialce, které pomohlo sehnat filmová práva k vybraným filmům.

Stánek Říčaňák s nabídkou sladkého i slaného občerstvení alko i nealko nápojů byl divákům k dispozici i v odlehlých lokalitách.

Na Vysoké poděkovala ředitelka nadace Kapka naděje Vendula Pizingerová divákům za jejich příspěvek na dobrovolné vstupné, které poputuje stejně jako loni na účet nadace. Vloni se vybralo na vstupném bezmála 100 000 korun. Kapka naděje přidala 260 000 Kč a zaplatila rekonstrukci dětských ambulancí v Thomayerově nemocnici v Krči.

I louku Na Vysoké někteří diváci teprve „objevili“. Hodně jich sem přijelo na kole po nové cyklostezce.

Při pátečním promítání na Marvánku počasí organizátorům nepřálo. I když se diváci mohli před deštěm schovat pod střechu terasy, návštěvnost byla slabá. Špatná předpověď na druhý den posunula promítání filmu Přes prsty na Jurečku až na následující sobotu 22. 8.

Na nedělním promítání hudebního životopisného filmu Rocketman na Lázeňské louce darovali diváci na vstupném 11 tisíc korun. Hudba Eltona Johna vytvořila spolu s pohledem na panorama historické části našeho města dokonalou atmosféru příjemného letního večera.

Byla to i příležitost si připomenout události před 52 lety - vpád cizích armád.

V neděli na Jurečku proběhlo přeložené promítání české komedie Přes prsty. Diváci přišli a vydrželi i vrtochy počasí.

V pátek 21. 8. se promítal vedle Centra Na Fialce film Havel.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena