Letní kino v nádherném prostředí Olivovny

26. 8. 2022

Název filmu „Mimořádná událost“, který letos 4. 8. zahájil letní kino v Říčanech, byl opravdu výstižný. Mimořádná totiž byla i atmosféra tohoto prvního večera v nádherném a přátelském prostředí v zahradě Olivovny, skvělá byla účast diváků a zajímavé bylo vyprávění o historii a zakladatelích Olivovy léčebny před samotným promítáním filmu.

Zahájení se osobně zúčastnil i starosta Říčan David Michalička, který je zároveň spoluzakladatelem této kulturní akce. Připomněl nám, že se jedná již o V. ročník říčanského letního kina. Následovala sobotní projekce „Není čas zemřít“ a přestože počasí nebylo až tak letní, „bondovka“ si své příznivce našla. Drsná komedie „Vyšehrad: Fylm“ s návštěvností bezmála 400 diváků potvrdila dobrý výběr filmů. Zakladatelka Kapky naděje Vendula Pizingerová před projekcí tohoto filmu poděkovala všem, kteří svými příspěvky podpořili projekt nadace na vybudování dětské psychiatrické léčebny.

Sobotní film „Klan Gucci“ zahájila paní místostarostka Hana Špačková, která nás pozvala na pohodový týden s jazzem a také na Říčanské slavnosti vody, které se budou konat 10. září. V tuto chvíli (ke dni uzávěrky) nás čekají další tři filmy: „Známí, neznámí“, „Po čem muži touží 2“ a na samotný závěr „Zátopek“.

Děkujeme organizátorům i brigádníkům a všem, kteří přišli nebo ještě přijdou do Olivovny, a těšíme se na VI. ročník letního kina v Říčanech.

OŠK

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena