Loučení s předškoláčky

31. 5. 2023

Na konci roku se i my rozloučíme s předškoláčky. Za dvanáct let působení naší lesní školky prošlo Pramínkem skoro 120 dětí! Jaké jsou?

Jsem Pramínek

Svobodně zkoumám svět. Učím se hrou na život. Průvodkyně a průvodci jsou mí kamarádi. Poznávám pravidla soužití v kolektivu. Učím se o sebe postarat – obléct si pláštěnku, obout boty, navléknout rukavice. Nosím si svůj baťůžek se svačinou na zádech do lesa. Umím pozdravit a poděkovat. Když mám potíže, učím se říct si o pomoc.

Poznávám svou sílu a schopnosti. Posouvám své hranice, učím se od starších. Posiluji svou psychickou i fyzickou odolnost. Jsem hodně venku. Hýbu se – skáču, běhám, lezu po stromech. Hřeji se v zimě u ohně, pracuji s nožem. Dospělí mi ukazují, jak bezpečně zvládnout rizikové situace. Znám stanovená pravidla a dodržuji je – vím, proč jsou důležitá.

Učím se rozeznávat své emoce, učím se klidnému jednání. Postupně přebírám zodpovědnost za činnosti, které mohu zvládnout. Připravuji se tak na život, který mě čeká. Prožívám svůj svět v radosti a ve svobodě, s ohleduplností k sobě i druhým. Prožívám svůj svět v přírodě, v Pramínku.

Přejeme dětem hodně štěstí do dalších let a Vám všem krásné, odpočinkové prázdniny!

Za Lesní klub Pramínek Irena Honsová

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena