Lucka Jonáková v nejlepší osmičce na MČR mládeže

25. 8. 2023

V polovině června proběhla největší mládežnická akce u nás – gigant. Na Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek na dráze měla říčanská atletika dva zástupce, kteří se postavili celkově ke třem startům. Všechny se odehrály nad překážkami.

Jako první se ke startu postavil dorostenec Filip Antoš ve své hlavní disciplíně – 110 m překážek. Ve druhém rozběhu do mírného protivětru zaznamenal svůj druhý nejlepší čas kariéry 14,83 s a celkově získal výborné 11. místo.

Pak si s atlety na Julisce začalo hrát počasí. Chvíli pršelo, pak zase svítilo slunce. Nebyla výjimečná situace, kdy první rozběh měl slunečno a druhý rozběh po dráze skoro plaval. To se stalo Filipovi při jeho druhém startu, kdy mu na trati 300 m překážek byla nalosována první dráha, kam stekla všechna voda z aktuální přeháňky. Z první dráhy byl slušný bazének. I tak se s těmito podmínkami Filip vypořádal více než výborně: Zlepšil si osobní rekord (zároveň oddílový) a časem 41,08 s obsadil 19. místo.

Za všechny si to ale vybraly steeplařky. Před závodem juniorek na 3000 m překážek, na jehož start se postavila i Lucka Jonáková, pokryla tartan vrstva krup. I přesto Lucka zabojovala a časem 12:02,03 min získala výbornou 8. příčku.

Lucce i Filipovi děkujeme za vzornou reprezentaci našeho oddílu.

 

David Beneš

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena