Lumpačení na Fialce 2

19. 8. 2015

Orgán sociálně-právní ochrany dětí - Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

Dne 28.7.2015 proběhlo v pořadí již druhé Lumpačení na Fialce, což je aktivní den pro děti ze sociálně znevýhodněných rodin Říčanska. Pro děti byl připraven hodinový vstup do bazénu a poté tanečky. Během celého dopoledne bylo zajištěno občerstvení a na závěr oběd pro všechny.

Aktivního dne na Fialce se zúčastnilo celkem 15 dětí ze sociálně znevýhodněných rodin a dva mentálně postižení, kteří se s dětmi zapojili do všech aktivit. Propojení zdravých dětí se zdravotně znevýhodněnými nás všechny obohatilo. V rámci sociální integrace se nám tak podařilo propojit dva „odlišné světy“.

Všichni společně jsme si celý den moc užili. Kdo již nechtěl pobývat v bazénu, měl možnost vyzkoušet páru, která nám byla doporučována pro svůj dobrý vliv na organismus. Když přišly poslední minuty pobytu ve vodě, dětem ani dospělým se nechtělo bazén opustit. Poté co jsme se přemístili do zrcadlového sálu, kde se mělo tančit, všichni ožili a začali se pohybovat v rytmu veselých písniček. Během času stráveného v sále, se děti naučily krátkou taneční sestavu a také novým zábavným hrám.

Lumpačení mohlo proběhnout díky finanční podpoře města Říčany, sponzorskému daru Centra pro volný čas na Fialce a Tereze Zajíčkové, akreditované taneční lektorce, která nám věnovala svůj volný čas. Centru na Fialce patří i velké poděkování za možnost uspořádání akce. Těšíme se na další spolupráci.

 

Jitka Červenková

Odbor sociálních věcí a zdravotnictví - OSPOD

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena