Lyžařský pobyt dětí v Kořenově 2015

20. 3. 2015

Chata říčanského městského úřadu v Kořenově posloužila dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí, kdy se sem v termínu 12.–15. února sjelo 16 dětí ve věku od 9 do 14 let, aby si v malebném prostředí Jizerských hor užilo zimních radovánek a především se naučilo lyžovat.

Akci organizovali sociální pracovníci Odboru sociálních věcí
a zdravotnictví – OSPOD pod záštitou města Říčany.

Výlet se plánoval dlouho dopředu, a tak očekávání dětí byla veliká. Kolikrát za víkend upadnu? Zvládnu jízdu na vleku? Jak to tak v začátcích bývá, pádů bylo mnoho, ale důležité bylo, že nebyly doprovázeny slzičkami, ale smíchem. Děti si na sjezdovce užily každou chvíli a ze svahu se jim vůbec nechtělo. Přesto, že většina dětí na lyžích stála poprvé v životě, díky práci instruktorů už po prvním dni jezdily i na vleku. Na každý večer pobytu byl pro děti vytvořen společenský program s hrami, který si všichni moc užívali. A pak, poslední den, když se nad Kořenovem začaly prodlužovat stíny, se nám organizátorům dostalo té největší odměny – když se děti ptaly, kam se pojede příště...

Tato akce by se nemohla uskutečnit bez pomoci Městského úřadu v Říčanech a mnoha lidí, kterým chceme touto cestou poděkovat. Naše díky patří rodině Pospíškových za sponzorský dar, půjčovně a prodejně lyžařského vybavení MIBA Sport Říčany a autodopravě AD ŠALDA za velmi příznivé ceny, školní jídelně ZŠ u Říčanského lesa, Scolarest za půjčení „kádě“ na guláš, restauraci U Labutě za báječné řízky, zaměstnancům a občanům města Říčany, kteří darovali lyžařské oblečení. Největší dík patří instruktorům – dobrovolníkům Mirkovi Jérie aka Žerykovi, Tondovi Maňáskovi, Martinovi Stinglovi a Jirkovi Schlglovi.

Kdo by chtěl podpořit naše další akce pořádané pro děti, oceníme jakýkoliv sponzorský příspěvek.

Iva Kirejevová, sociálně právní ochrana dětí

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena