Magic Hill – co by nemělo zapadnout II .

29. 5. 2015

V posledním čísle Říčanského Kurýru se zastupitel za Klidné město p. Jírů vrací k ožehavému tématu posledních dnů – výstavbě školky a školy v lokalitě Fialky u ul. Mánesova (tzv. Magic Hill).

Je mu jasné, že tato výstavba se u místních občanů netěší velké oblibě a naopak se proti tomu bouří. V tomto článku se vzniklé problémy snaží přehodit na bývalé vedení radnice (Mrázová, Musil) s tím, že roku 2006 tam povolilo výstavbu bytových domů. Pan Jírů by si měl nejdříve, než něco napíše, zjistit a urovnat základní fakta.

Výstavba na Fialce byla umožněna územním plánem již od roku 1998, tj. o 8 let dříve, než nám p. Jírů podsouvá. Naopak v článku přiznává, že pro výstavbu Magic Hillu právě Klidné město (KM) změnilo v dané lokalitě územní plán. Jenže KM tam jaksi opomnělo dát i podmínku regulačního plánu včetně daných a jasných regulativů. Z toho jasně vyplývá, že tzv. „máslo na hlavě“ má nynější vedení v čele s uvolněným zastupitelem, který byl a je za tvorbu nového územního plánu zodpovědný a v současné době se radši nechal vyloučit z hlasování o této kauze pro údajný střet zájmů, než aby čelil rozhořčeným  občanům.

Sdružení Klidné město vládne v Říčanech již pět roků, a tak by asi bylo na místě snažit se hledat chyby občas i u sebe, než se pořád vymlouvat na minulost. Předpokládám, že vnímavý občan si toho rozdílu bezpochyby všimne.

Jinak, dle mého soudu, je to v každém případě klasický developerský projekt a přístup města je v této záležitosti (mírně řečeno) silně nestandardní.

                                                                                                            Ladislav Musil

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena