MAP Říčany

27. 10. 2017

MAP? To je projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Říčany, Aby škola bavila

MAP? To je projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Říčany

Projekt realizují místní partneři, kteří působí v oblasti předškolního, základního a mimoškolního vzdělávání dětí do 15 let. Do zpracování MAP je zapojena široká odborná veřejnost, spolupracujeme se zřizovateli škol, zástupci vedení škol, kvalitními a zkušenými pedagogy, zapojujeme rodiče, zástupce neformálního a zájmového vzdělávání a zástupce sociálních služeb. Celé partnerství staví na profesionalitě a zkušenostech zapojených členů. Partnerství je otevřeno novým partnerům, kteří projeví zájem o zapojení. Soulad s MAP je důležitý pro čerpání dotací z IROP a OPVVV. Rádi navážeme další spolupráci. Kontakty jsou uvedené na webových stránkách www.map.ricany.cz nebo na Facebooku.

 

TEDxPrague KRÁSNÝ NOVÝ SVĚT

Rozhodli jsme se podpořit naše učitele, kteří se chtějí aktivně vzdělávat, potkávat s lidmi z různých profesí a tím propojovat i jinak poměrně vzdálené světy. Díky projektu MAP jsme je mohli pozvat na listopadovou konferenci TEDxPrague 2017 Krásný nový svět, jejímž centrem je sdílení podnětných nápadů a příběhů. V rámci společných setkání budou informace z konference předány ostatním pedagogům a budou šířeny do celého regionu. 

 

Aby škola bavila
Beseda MAP v Říčanech s Veronikou Vieweghovou a Ditou Urbánkovou

Je možné se s dětmi připravovat do školy s radostí, nadšením, bez denních hádek a přesvědčování?
Být rodičem dětí školou povinných není vždy tak idylické. Realita je často po prvních týdnech opačná. Naše děti přestávají mít o školu zájem, jejich nadšení a touha vymizela. Může být pro ně stále těžší vypracovávat úkoly, číst nebo se připravovat do školy. Budeme se snažit vám ukázat různé možnosti, jak se pomocí hraček, deskových her, kreativity, hravosti přiblížit dětskému světu a být průvodci v procesu učení dětí. Zaměříme se na čtenářskou gramotnost, hrátky s češtinou, psaní, ale hlavně vše hravě a s lehkostí.

Cílová skupina: rodiče, prarodiče, pedagogové I. stupně, asistenti pedagogů, průvodci, vychovatelé v družině

Termín setkání: 8. 11. 2017 od 15:00 v Říčanech v kavárně Steem Coffee, Černokostelecká 526.

Registrace nutná na e-mail: map@ricany.cz

VSTUP ZDARMA díky projektu Místní akční plány v ORP Říčany, reg. č. projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000109 v rámci vzdělávací aktivity čtenářská gramotnost.
 

Veronika Vieweghová, vystudovaná diplomovaná zdravotní sestra, absolvovala kurzy o vývoji a péči dětí, mnoho vzdělávacích a psychologických seminářů, jako například: Kritické myšlení, Montessori peagogika, psychologie dětí podle MBTI, kurz Respektovat a být respektován, Krizová intervence, základy Biosyntézy...), kurz laktační poradkyně a Duly. Založila a vedla Rodinné centrum Putti. Své dvě dcery šest let vzdělávala doma. Nyní pokračuje v projektu Škola pro mě, který pomáhá rodičům, průvodcům a učitelům hledat přirozenější způsoby vzdělávání, vytváří podpůrné skupiny pro rodiče a školní pedagogické sbory.

 

Veroniku doplní také Dita Urbánková. Dita vystudovala vyšší pedagogickou školu, vyučuje angličtinu a němčinu, absolvovala mnoho kurzů – např. kurz Typologie dětí podle MBTI, Kurz kritického myšlení. Své děti vzdělává 4 roky v rámci individuálního vzdělávání. 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena