MAP Říčany

1. 6. 2020

MAP platformy trošku jinak a Václav Trojan on-line

Přestože se nemůžeme se zástupci škol setkávat osobně, v MAP fungujeme pro region v oblasti vzdělávání dále. Neustále hledáme způsoby, jak se školami v regionu komunikovat a poskytovat jim oporu v nynější době. A povedlo se! Prvním hnacím motorem pro nás byla žádost ředitelů základních škol z Říčanska o vzájemné setkání.

Pokračovali jsme v nastavených platformách, jen trošku „jinak“. První setkání „Učící se sítě po síti“ ředitelů základních škol nám potvrdilo, že jsme se vydali správnou cestou. Žádosti o opakování na sebe nenechaly dlouho čekat a na další setkání ředitelů, které se uskutečnilo ve velmi krátké době, se s velkou radostí připojil i náš externí kolega pan Václav Trojan, který se čím dál více objevuje na některých z našich MAPáckých setkání. Jeho podpory si nesmírně vážíme, je čest s ním spolupracovat a pozitivní energii, kterou předává nejen našim ředitelům a jejich zástupcům, je bezedná.

Jiné on-line setkání, které bylo v poslední době velmi užitečné, bylo setkání členů Pracovní skupiny pro matematickou gramotnost. Ve spolupráci s ostatními členy jsme ladili podrobnosti originálního semináře, který se zaměřuje na přechod dětí z mateřských na základní školy v oblasti matematické gramotnosti. Seminář vychází z potřeb současného školství a reaguje na nezbytnou spolupráci mezi učiteli mateřských škol a prvního ročníku základních škol z našeho regionu. Záštitu a lektorování převzaly mateřské školy MŠ U Slunečních hodin a MŠ Srdíčko z Říčan, základní školy ZŠ Emila Kolbena ze Strančic, ZŠ Kunice a ZŠ Navis z Dobřejovic, podporou jim jsou jejich učitelé, členové pracovní skupiny a MAP.

Na tento měsíc plánujeme hodnocení plnění cílů jednotlivých priorit a ve spolupráci s odborným týmem povedeme řízené rozhovory s vybranými zástupci aktérů MAP na Říčansku.

 M. Žilková, M. Kučerová, L. Kůstková

 

ORP Říčany – Místní akční plány rozvoje vzdělávání II

reg. číslo CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008643

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena