MAPy pro úspěch našich škol

29. 1. 2016

Školy jsou priorita pro celé Říčansko. Proto se pod vedením města Říčany a MAS Říčansko spojilo ještě koncem minulého roku 49 okolních obcí, 59 státních škol a školek (což je 100% v území), 6 soukromých škol a 9 dalších vzdělávacích organizací, aby společně připravilo projekt MAPy.

Tento vyjímečný projekt na podporu mateřských a základních škol ve všech obcích spadajících pod působnost Říčan byl spuštěn od 1. 1. 2016. Místní akční plány pro rozvoj vzdělávání (odtud zkratka MAPy) je mimořádný v tom, že se do něj aktivně zapojí celý region! V rámci pracovních skupin se budou scházet zástupci starostů, vedení škol, ale i volnočasových organizací. Budeme také oslovovat i aktivní rodiče a žáky, aby s plány na rozvoj škol pomohli a řekli svůj názor. Společně tak půjde zajistit dostatečný počet míst v MŠ i ZŠ a jejich dobré vybavení, ale i zvýšit kvalitu vzdělávání.

A co projektem MAPy získáme?

Možnost čerpat dotace na školy (to bez něj kromě výstavby MŠ, dětských klubů a lesních školek nepůjde). V rámci dvou let se také ředitelé a učitelé budou účastnit řady seminářů a pracovních setkání, budou sdílet zkušenosti a spolupracovat s odborníky, především na inkluzi (tj. začleňování dětí se speciálními potřebami). K dispozici je také tým lidí, kteří napíší strategii i pomůžou školám se získáváním grantů a přípravou školních plánů. Kancelář projektu sídlí na městském úřadu, konzultace a zapojení se do pracovních skupin můžete už nyní naplánovat s hlavní manažerkou Ludmilou Třeštíkovou nebo asistentkou Monikou Žilkovou na kontaktech tel: 323618122 nebo mailu: Ludmila.Trestikova@ricany.cz

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena