Marvánek pod dětskou taktovkou

2. 7. 2013

Přes 120 malých soutěžících se sešlo druhou červnovou sobotu na Marvánku. Členové občanského sdružení Vesmír a Vodáckého klubu Říčany jim tam totiž připravili odpoledne plné soutěží, her a zábavy.

 

Přestože jsme byli připraveni třeba na povodňový stav – a těšili jsme se, jak doplujeme na kánoích až na náměstí – počasí nám naše plány zkazilo. Slunce pálilo, na obloze ani mráček a Marvánek se ne a ne vylít. A tak si děti, v šoku z téměř letního klimatu, užily suchozemské zábavy – střílely z luku, skákaly v pytli, zkoušely balanc na slackline. Připravené gumáky jsme i v tom odporně teplém a suchém počasí využili k hodu do dálky, na kánoích si děti vyzkoušely pádlovat alespoň po hladině koupaliště.

Když soutěžící zdolali všechny aktivity, nejenže získali diplom a odměnu od samotného vodníka, ale spolu s rodiči si i mohli opéct buřty. Návštěvnost byla dokonce tak vysoká, že vodáci a Vesmířané museli improvizovat a jet dokoupit další várku špekáčků pro hladové krky ještě v průběhu akce.

Občanské sdružení Vesmír ale nedělalo dětský den jen tak. O necelé tři týdny později se totiž vydáváme na letní tábor, potřebovali jsme si tedy nenápadně prověřit dovednosti dětí. Můžeme jim svěřit luk a šípy a vyslat je do lesa pro večeři? Umějí zatlouct hřebík do pomyslné rakve života u počítače? Dokážou dohodit šiškou pro případné zahnání divoké zvěře? Všechny testy bezvýhradně potvrdily, že DOKÁŽOU, a tak zmizely veškeré pochybnosti a nezbylo, než odpočítávat dny do začátku prázdnin.

Na závěr chceme poděkovat městu Říčany za sponzorský dar, který nám tuhle rozsáhlou akci pomohl uspořádat a díky němuž jsme si mohli dovolit i zmíněné extra buřty navíc. Ty z vás, kteří s námi teď nesedí u táboráku v Lužických horách, chceme ujistit – neklesejte na mysli! Podobné akce ještě určitě budou a příští rok už můžete být členy naší táborové party i vy.

Anna Řeháková

o. s. Vesmír

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena