MAS Říčansko

2. 12. 2016

Zprávy z MASky

  • Kancelář MAS získala na doplnění svého týmu kolegyni podporovanou z Úřadu práce pro Prahu-východ, jejíž náplní je koordinace zapůjčování prodejních stánků a velkoprostorového stanu na území Říčanska, včetně zajišťování aktivit s tím souvisejících a také vedení značky Zápraží originální produkt®.  Otevírací dny kanceláře jsou nyní dva dny v týdnu a to pondělí a úterý.
  • Snídaně starostů z území Říčanska proběhla v říjnu. Hlavním cílem tohoto setkání bylo sdělit a informovat starosty o tom, jaká je současná situace v MAS, rekapitulovat možnosti finanční podpory od obcí a upřesnit informace o výzvě MAS - peníze do regionu pro MAS v období 2014-2023. MAS představila vhodné typy projektů do plánovaných výzev začátkem příštího roku. Obce mají největší zájem o realizaci projektových záměrů z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), kde je na výzvy MAS vyčleněno cca 72 mil. Kč na celé programové období.  Projekty zaměřené na bezpečnost, infrastrukturu pro vzdělávání, projekty týkající se nové techniky pro Jednotky sborů dobrovolných hasičů III. kategorie se začínají jevit reálně a věříme, že do regionu Říčanska přinesou mnoho dobrého. Z Programu rozvoje venkova (PRV) jsou pro obce vítané projekty vedoucí ke zlepšení kvality polních cest a odpovídající technické vybavení. Zde je alokováno cca 20 mil. Kč. Z operačního programu Zaměstnanost (OPZ) přinášíme do území cca 10 mil. Kč a pro obce a jejich obyvatele jsou zajímavé možnosti týkající se příměstských táborů, zvyšování zaměstnanosti a také zařízení péče o děti v době mimo školní vyučování. Všechny možnosti, do jakých Opatření a Fichí lze žádat, naleznete na našich www stránkách.
  • Touto cestou děkujeme obcím Babice, Březí, Čestlice, Kamenice, Klokočná, Louňovice, Mirošovice, Mnichovice, Modletice, Ondřejov, Průhonice, Radějovice, Řehenice, Říčany, Strančice, Struhařov, Světice, Tehov, Tehovec, Velké Popovice a městům Mnichovice a Říčany za schválení finanční podpory pro MAS než budou uvolněny peníze ze strany Ministerstva pro místní rozvoj.
  • V prosinci 13. 12. proběhne zasedání certifikační komise značky Zápraží originální produkt pro nově přihlášené zájemce z řad výrobců a provozovatelů služeb. Několika držitelům také končí doba platnosti certifikátu a je tedy potřeba žádat o jeho prodloužení.
  • V úterý 20. 12. se uskuteční v kapli Olivovy dětské léčebny od 18,30 hodin jednání nejvyššího orgánu Místní akční skupiny Pléna. Toto setkání všech partnerů MAS je nesmírně důležité pro další chod celé organizace a na programu jsou tak body plynoucí ze Statutu společnosti. Je také nutné převolit výběrovou komisy na další rok, aby mohla hodnotit a schvalovat projekty přijaté do výzev MAS.
  • Přijďte se na nás podívat v pondělí 5. 12. od 16,00 hodin na Masarykovo náměstí, kde organizujeme již tradiční Čertů rej v Říčanech.   

     

Kancelář MAS je pro veřejnost otevřena každé pondělí a úterý od 8 do 16 hodin. Ostatní dny po telefonické domluvě. Omlouváme se za omezený provoz, který je vzhledem k současné personální kapacitě MAS nezbytný.

 

               

Pavlína Šantorová Filková                                       Mgr. Petra Přílučíková

Ředitelka MAS                                                          Projektová manažerka OPZ

Projektová manažerka IROP a PRV     

Mobil: +420 774 780 141                                           Mobil: +420 774 780 543      

E-mail: kancelar@ricansko.eu                                     E-mail: projekty2@ricansko.eu                                

 

 

 

 

Animace škol (poradenství a pomoc se šablonami pro MŠ a ZŠ)

Ing. Monika Žilková - Mobil: +420 607 066 055; E-mail: projekty@ricansko.eu

Petra Fialová - Mobil: +420 774 780 039; E-mail: sablony@ricansko.eu

 

Značka Zápraží originální produkt®

Michaela Hupcejová – dočasný mobil: +420 774 780 141; E-mail: mobiliar@ricansko.eu  

 

Tým MAS přeje klidné adventní dny a příjemné prožití vánočních svátků. Připíjíme na úspěšné vykročení do roku 2017.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena