MAS Říčansko

29. 2. 2020

Střípky z MASky

Mapa území MAS Říčansko na nové programové období 2021 – 2027 se pomalu formuje. Na závěr roku jsme obeslali obce v územní působnosti MAS s formulářem, zda chtějí v tomto období opětovně využívat podpory prostřednictvím vyhlašovaných výzev z naší strany a být součástí území MAS Říčansko. Obce mají možnost vyjádřit svůj souhlas s územní působností v MAS Říčansko až do konce března 2020. Aktuální stav je graficky znázorněn níže. Pro město a obec není se souhlasem spojený žádný finanční závazek. Být v území MASky přináší dotační možnosti nejen obcím, ale i organizacím, které v obci působí a to jak z neziskového a podnikatelského sektoru, tak pro organizace obcí zřízené nebo příspěvkové. MAS Říčansko se na období 2021 – 2027 bude opětovně ucházet o finanční zdroje z evropských operačních programů. Především v OP IROP, Program rozvoje venkova OP Zaměstnanost a nově také OP Životní prostředí. 

Co jsme do regionu Říčanska za 12 let působení přinesli? Téměř 200 mil. Kč na různé projektové záměry obcí, škol, podnikatelů, zemědělců a neziskového sektoru. Jsou to především projekty investičního charakteru, které můžeme vidět všude okolo nás. Jakmile někde uvidíte známý Ladovský preclík, spojte si jej s MAS Říčansko.

Jsme vlastníkem regionální značky Zápraží originální produkt® u Úřadu průmyslového vlastnictví. Udělujeme certifikaci místním výrobcům a provozovatelům služeb. Značka je rozšířena i na obce z okolí Dolnobřežanska.

Realizovali jsme dvouletý projekt „Plán rozvoje sociálních služeb na Říčansku a od února navazujeme s dalším projektem „Realizace sociální práce na obcích“.

Podílíme se na několika akcích v území Říčanska, kde se s námi pravidelně setkáváte.

Pro zástupce obcí pořádáme několikrát do roku tzv.  s bohatým programem a aktuálními informacemi nejen o probíhajících dotačních titulech.

Spolupracujeme s Ladovým krajem a týmem Místních akčních plánů (MAP) v oblasti vzdělávání.

 

                                                  Za MAS Říčansko o.p.s.

                                           – Pavlína Šantorová Filková

 

Po dvanácti letech v Olivově dětské léčebně hledáme nové prostory pro naši práci. Do konce května musíme opustit kanceláře. Uvítáme nabídky a také pomoc s hledáním i se stěhováním.

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena