MAS Říčansko

6. 7. 2020

Střípky z MASky

l Na finální výsledky ex-offo hodnocení 8. výzvy IROP-Doprava 2018 se můžete podívat na www.ricansko.eu.

l Podávat projekty do 10. výzvy MAS z IROP na územní plánování obcí přes MS2014+ lze do  31. 8. 2020.

l Program rozvoje venkova stále nabízí možnost podávat projekty na Fichi číslo 7 – Malé projekty na podporu rozvoje a kvality života na Říčansku. Můžeme podpořit infrastrukturu škol a školek, včetně hygienického a stravovacího zázemí. Sportovní organizace, kterým chybí mobilní sportovní vybavení, se také mohou obrátit na MASku a podat svůj projekt do této výzvy. Pro obce je v rámci PRV možnost investovat do veřejných prostranství.  Podávat projekty přes Portál farmáře můžete do 15. 8. 2020. Max výše celkových způsobilých výdajů na projekt je 500tis. Kč.

l Stejný termín pro podávání žádostí o dotaci mají také zemědělci, jde o  Fichi 1 – Investice do zemědělských podniků.

l Začínáme zpracovávat analytickou část území a víme, že počet obyvatel se nám rozrostl z 60 421 trvale hlášených obyvatel na 64 347 obyvatel a rozloha území se zvětšila z 275,25 km² na 292,17 km². Připravujeme sofistikovaný dotazník na sběr projektových záměrů, které do připravované strategie na období 2021-2027 zahrneme a na co půjde peníze čerpat. Elektronický dotazník budeme směřovat na samosprávu, neziskový sektor a také na místní podnikatele, se kterými spolupracujeme. Bude zveřejněn na našich stránkách a k dispozici všem, kdo mají zájem podílet se na rozvoji Říčanska prostřednictvím budoucích výzev přes místní akční skupinu.

l MASka stále nabízí služby sociálního koordinátora, který s potřebnými řeší složité životní situace – osamění, bydlení, práci, dluhové poradenství a mnoho dalšího. Pokud si nevíte rady a váháte kudy kam, zavolejte na 725 369 985 nebo 774 780 543 nebo pište na socialni.planovani@ricansko.eu. Služba je zdarma.

l Podnikatelům z území MAS Říčansko nabízíme zdarma využít prezentaci svého podniku na www.regionysobe.cz. Jde o iniciativu místních akčních skupin celé České republiky a snahu podpořit své místní výrobce a ukázat, co vše u nás můžeme nabídnout. Ozvěte se nám, pošlete informace o Vaší firmě, podniku, výrobku spolu s fotografií a buďte vidět na www.regionysobe.cz.

                                                  Za MAS Říčansko o.p.s. 
                                           – Pavlína Šantorová Filková

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena