MAS Říčansko

30. 5. 2021

Střípky z MASky

l Do 11. výzvy MAS Říčansko – IROP – Školství a vzdělávání 2021 bylo zaregistrováno osm projektových záměrů za necelých 12 mil. Kč. Alokace ze strany MAS je skoro 8 mil. Kč. Na přijaté projekty se můžete podívat na našich webových stránkách. 

l 6. výzva Programu rozvoje venkova na podporu investic do zemědělských podniků je také uzavřena a seznam projektů najdete na stránkách MAS.

l Všechny projekty z výše uvedených výzev nyní prochází administrativní kontrolou kanceláře MAS a samotné hodnocení předpokládáme v průběhu června. Je možné, že se protáhne do začátku prázdnin, ale předání na příslušená ministerstva ze strany MAS bude určitě do konce července, za předpokladu, že nebude podána žádná žádost o přezkum.

l Dne 25. 5. 2021 proběhlo veřejné projednávání strategie území MAS Říčansko na období 2021-2027. Zástupci obcí byli seznámeni s předloženou analýzou rozvojových potřeb a se šesti oblastmi strategického rámce, který MAS ve spolupráci s obcemi a dalšími aktéry v území vydefinovala. Podrobnosti jsou také zveřejněny na stránkách MAS.

l Červnová ukázka ze stolního kalendáře „Toulky s MASkou přírodou Ladova kraje“

Za MAS Říčansko, o.p.s.,

Pavlína Šantorová Filková, ředitelka 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena