MAS Říčansko

29. 10. 2021

Střípky z MASky

FINANČNÍ PODPORA REGIONU / DOTAČNÍ VÝZVY MAS ŘÍČANSKO / …

  • Další úspěšný projekt z výzvy PRV se blíží k finálnímu proplacení. Mateřská školka Zahrádka získala dotaci ve výši 127 tis. Kč na realizaci dřevěného venkovního altánu a zahradního mlhoviště. Věříme, že tyto praktické venkovní prvky děti ocení nejen v letních měsících.
  • Připravujeme ke schválení změnu finančního plánu na základě navýšení alokace o skoro 6 mil. Kč do výzev z Programu rozvoje venkova. Začátkem příštího roku chceme opětovně vyhlásit výzvu na podporu zemědělských podniků a také investice do vzdělávání, veřejných prostranství a podpory spolkové činnosti. Podrobnosti budou v dostatečném předstihu zveřejněny na našich webových stránkách.
  • Ve dnech 21. - 22. 10. 2021 jsme ve spolupráci s Ladovým krajem a MAP Říčany uskutečnili výjezdní zasedání starostů a zastupitelů obcí Říčanska na zámku Berchtold v Kunicích. Jsme rádi, že jsme se mohli všichni společně setkat na tak krásném místě, rozšířit si vědomosti doprovodnými semináři a vyslechnout zhodnocení činnosti terénní sociální práce na obcích, kterou MAS Říčansko v regionu do konce letošního roku zajišťuje.

 

SOCIÁLNÍ PRÁCE V REGIONU

  • V rámci terénní sociální práce jezdíme po regionu za vámi domů, pracovnice MAS Říčansko můžete potkat nejen v kanceláři, ale také v terénu. Pravidelně navštěvujeme naše klienty u nich doma. Nejčastěji řešíme dluhové poradenství, sociální služby, psychoterapeutické a podpůrné rozhovory s lidmi, kteří se cítí osamělí nebo mají obtíže spojené se zdravotními problémy či sociálními otázkami. V případě, že se ve svém životě potýkáte s nějakou takovou nepříznivou životní situací, uvítali byste sociální pomoc, nebo vám alespoň pomůže svou situaci s někým anonymně a profesionálně probrat, ozvěte se nám.
  • Rodiče starající se o děti se zdravotním handicapem srdečně zveme 24. listopadu do našich bezpečných a vstřícných prostor ve Svojeticích ke sdílení všech radostí i strastí, které ovlivňují životní běh při této náročné péči. Svou účast, prosím, nahlaste na email: socialni.planovani@ricansko.eu, popřípadě volejte na 725 369 985 nebo 774 780 543.

 

REGIONÁLNÍ ZNAČKA ZÁPRAŽÍ ORIGINÁLNÍ PRODUKT® / REGIONÁLNÍ VÝROBKY / PODPORA REGIONÁLNÍCH VÝROBKŮ (VÝROBCŮ)

  • Koncem listopadu zasedne hodnotící komise k výběru přihlášených uchazečů o regionální značku Zápraží originální produkt®. Těší nás, že o značku je stále zájem a všem přihlášeným držíme palce, aby rozšířili řady certifikovaných držitelů tohoto nejen místního ocenění. Všechny regionální značky zastřešuje Asociace regionálních značek České republiky se sídlem v nedalekém Mukařově.
  • Se značkou Zápraží originální produkt® je spojeno také pozvání do Ateliéru keramiky Evy Novotné a Václava Kalaše na výjimečnou akci, při které budete mít možnost nahlédnout pod pokličku keramické tvorby a setkat se můžete s umělci přímo při jejich práci. Tajné keramické postupy vám přiblíží krásu ruční práce a adventní atmosféra naladí blížící se vánoční pohodu a klid. Obdivovat zde můžete též grafiku a originální kabelky paní Marcely Graclíkové a další umělecké předměty, kterými zajisté potěšíte vaše blízké pod vánočním stromečkem.
  • V nastávajících zimních měsících si můžete sledování klasické české pohádky zpříjemnit právě certifikovanými výrobky naší značky. Pokoj i chuťové buňky vám provoní lipový čaj od paní Kateřiny Melíškové (https://www.stateksvojetice.cz/) a život si rozhodně zpříjemníte sladkým medovým perníčkem od paní Radmily Bělinové z Mnichovic (http://www.mnichovickeperniky.cz/).

 

Barevně a hlavně pohodově laděné listopadové dny všem čtenářům přeje tým MAS Říčansko o.p.s.

 

 

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena