MAS Říčansko

31. 10. 2022

  Střípky z MASky

Na konci září proběhlo v malebné Jihomoravské obci Čejkovice setkání všech Místních akčních skupin z celé České republiky včetně zástupců ministerstev, se kterými Místní akční skupiny spolupracují. Aktuální informace, které jsme zde obdrželi, předáme starostkám, starostům a zastupitelům obcí na výjezdním zasedání, které spolu s Ladovým krajem a týmem MAP připravujeme na konec listopadu v hotelu Zámek Berchtold v Kunicích. Na osobní setkání se zástupci obcí, kteří obhájili své působení ve vedení obcí v působnosti MAS Říčansko v říjnových komunálních volbách, se velice těšíme.

Rádi bychom rozšířili i členskou základnu regionálních výrobců. Stále máte možnost přihlásit se k certifikaci vašich výrobků. Na fotografii LEVANDULOMAT z Čejkovic se můžete inspirovat jak nabízet a prodávat své výrobky. Tento automat, který nabízel i možnost vyzkoušet krémy a vůně vyrobené pouze z regionálně vypěstované levandule, byl originální.

Koncem listopadu zasedne hodnotící komise k výběru přihlášených uchazečů    o regionální značku Zápraží originální produkt®. Těší nás, že o značku je stále zájem a všem nově přihlášeným držíme palce, aby rozšířili řady certifikovaných držitelů tohoto nejen místního ocenění. Všechny regionální značky zastřešuje Asociace regionálních značek České republiky(ARZ) se sídlem v nedalekém Mukařově. Tato značka se uděluje výrobkům spotřebního charakteru, přírodním, zemědělským produktům a uměleckým dílům, které splňují certifikační kritéria. Jejím cílem je zviditelnit region Říčansko. Nákup místních výrobků také podporuje sounáležitost v regionu.

Se značkou Zápraží originální produkt® je spojeno také pozvání na Vánoční jarmark na Masarykově náměstí, který se uskuteční v prosinci a opět nabídne stánky s výrobky našich regionálních výrobců. Už teď se můžete těšit na vůni skořice z výborných medových perníčků od paní Radmily Bělinové z Mnichovic (http://www.mnichovickeperniky.cz/).

Lipový čaj od paní Kateřiny Melíškové (https://www.stateksvojetice.cz/), a další výrobky, které udělají radost malým i velkým.

 

Barevně a hlavně pohodově laděné listopadové dny všem čtenářům přeje tým MAS Říčansko o.p.s.

Lenka Babíčková

      

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena