Masarykovo klasické gymnázium

19. 8. 2015

V letošním školním roce budeme vzpomínat na vznik školy před čtvrt stoletím.

Je to už opravdu 25 let existence školy a nepřipadá mi to vůbec dlouho. Ale práce, kterou vykonaly spousty lidí , kteří se zasloužily o to, jaká je škola dnes, je úžasná. To se zmiňuji nejen o učitelích, správních zaměstnancích, ale i o spolupracovnících mimo školství. Jsem šťastná, že se nám projekt školy podařil, že práce nás všech, kteří byli od počátků zapojení do činnosti školy, nebyla zbytečná. Mám dobrý pocit z toho, že mě obklopují krásní lidé, vzdělaní a schopní a že se nám společná práce daří. Byla jsem přesvědčená, že vize školy má smysl, že je rozhodně dobré se o ni pokusit. Byla to vlastně naděje v dobrý konec. A o naději napsal kdysi Václav Havel, že „ naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že něco má smysl bez ohledu na to, jak to dopadne“.

 

Děkuji všem, kteří svými kritickými postoji k mému projektu mě vlastně posouvali dál a nutili mě zásadně promýšlet všechny potíže, které se stavěly do cesty. Děkuji všem, kteří mi drželi palce.

Milý kolegové, vážení rodiče, kteří nám s důvěrou svěřujete své děti, Vám všem děkuji a jsem ráda, že ve Vaší společnosti mohu dál pracovat a mít radost ze společných úspěchů.

 

PaedDr. Milena Urbanová, zřizovatelka školy

 

Informace pro žáky 5. tříd ZŠ, kteří se chtějí přihlásit na přípravné kurzy k přijímacímu řízení na gymnázium ve školním roce 2015/2016. Přípravné kurzy začínají v pondělí 14. září 2015 od 15:00 v budově MKG.

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena