Masopustní karneval v Sokolovně

2. 4. 2014

Letos již 14. dětský karneval, který pořádala Římskokatolická farnost Říčany společně se Sokolem Říčany a Radošovice 23. února, se jako každý rok velmi povedl. Venku nádherné počasí, svítilo již předjarní sluníčko, a přesto do Sokolovny přicházely dětské  roztomilé postavičky  v maskách princezen, motýlků ,andělů,  pirátů, dokonce  jsme   mohli vidět i krokodýla. Letos se předvedli i rodiče! Někteří si alespoň vzali karnevalové klobouky, ovšem rodiče" Šmoulové" byli velkým  překvapením. Po skončení  olympiády v Soči zavítal na naše veselí také olympionik Timotej se symbolem české vlajky na obličeji.

Dětský taneční rej vystřídaly soutěže  na stanovištích např. skákání panáka, kopání na branku, hod  na cíl, přenášení míčku na lžíci, překážková dráha. Následovalo předtančení Sokolek, které se tentokrát  představily  jako holčičky a panenky. Zábavné  předtančení sklidilo velký potlesk malých i velkých návštěvníků karnevalu.  Kolo štěstí se točilo pro každého a ceny byly nádherné. Také darované koláčky  od pana Frydrycha chutnaly všem. Káva, čaj a  cola od farnosti  přišla vhod,zde byl  hlavním obsluhovatelem  otec Konstantin. Přiblížilo se ukončení tanečního reje dětí  i rodičů,  a proto se  zvolna  návštěvníci  chystali domů.

Závěrem děkujeme všem sponzorům: Pekařství pana Frydrycha Říčany, členům T.J.Sokola Říčany a Radošovice, farníkům  Římskokatolické farnosti Říčany a všem obětavým jednotlivcům, kteří se podíleli na přípravě a zajištění karnevalu. Díky,Díky.

Těšíme se na vás na 15. karnevalu 2015!

                                                                                                              Miloslava Pangrácová

 

  

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena