Mateřská škola Magic Hill

25. 3. 2015

CHUTNĚ A ZDRAVĚ v Mateřské škole Magic Hill

O tom, že jsou ovoce a zelenina klíčovou součástí výživy i zdrojem zdraví prospěšných látek, děti z Mateřské školy Magic Hill už dobře vědí.

V rámci projektu „Smysly a zdravá výživa“ jsme se, mimo jiné, společně „pohoupali“ na vlnkách chutí, vůní, tvarů a barev čerstvých plodů. Nejdříve se děti seznámily s názvy jednotlivých druhů ovoce a zeleniny, a to jak běžných, tak i exotických. Pak přišlo na řadu mytí, loupání, krájení, mixování a výroba koktejlů z jahod, borůvek, banánů, pomerančů a dalšího ovoce. Závěrečné ochutnávání pak nebralo konce a bříška se plnila čerstvou šťávou plnou vitaminů. Všem moc chutnalo, i když občas někdo pokrčil nosík nad nezvyklou barvou či chutí.

Smyslem daného projektu bylo naučit děti, že zdravé jídlo slouží nejen k nasycení našeho těla, ale i k potěšení smyslů, ale hlavně hravou a nenásilnou formou zvýšit oblibu ovoce a zeleniny u dětí.

Zdravé stravování a zdravý životní styl je pro nás v Mateřské škole Magic Hill důležitým tématem. Všichni si dobře uvědomujeme, že období života do 6 let je pro správné utváření pohybových a stravovacích návyků zcela klíčové – platí totiž, že co se dítě naučí právě v této době, bude považovat za přirozené a stejně tak se bude chovat i v dospělosti.

Blanka Boudová, učitelka MŠ Magic Hill

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena