Měníme Říčany k lepšímu. Již dvanáct let

29. 5. 2022

 

Na začátku byla společná myšlenka - chránit naše město před masivní výstavbou a živelným rozvojem. Od roku 2010 je mi ctí být součástí týmu Klidného města. Již dvanáct let si vážíme vaší důvěry a poctivě a profesionálně investujeme do kvality života místních obyvatel. Jde nám jen o Říčany.

Nejsme a nebudeme celostátními politiky. Nikdo nám neplatí kampaně, ani nemusíme poslouchat stranické centrály. Neměníme každé čtyři roky dres a za nikoho se neschováváme. Jsme stále jen Klidné město. A to je pro mě důležité.

Poprvé jsem kandidoval a byl zvolen, když mi bylo 29 let. Jako neuvolněný zastupitel jsem se věnoval sportu a volnému času mládeže. V běžném zaměstnání jsem vedl firmu na obnovitelné zdroje energie a pak řídil stavební divizi mezinárodní firmy.

Podruhé, to se psal rok 2014, jsem přislíbil Vladimíru Kořenovi, že když znovu vyhrajeme volby, pomohu mu přímo na radnici. Potřeboval stavaře, který by aktivně dohlížel právě na výstavbu ve městě. Odbahnili jsme rybníky, postavili školku, opravili hlavní silnice. Spoluzakládal jsem pouliční street food festival či letní kino. Velmi mě potěšilo úspěšné zavedení senior taxi a také školních a městských autobusů.

Potřetí, v roce 2018, jsem již jako dvojka kandidátky Klidného města spoluvytvářel vizi pro budoucnost Říčan. A opět jsme získali vaši důvěru. Postavili jsme cyklostezku z Kolovrat až do Mnichovic, nachystali novou školu. Pak přišel COVID a další komplikace. Starosta Kořen na konci roku 2020 odstoupil a zastupitelé jednohlasně zvolili na jeho pozici mě. Je dobře, že jsme problémy ustáli a naše město je nyní ve skvělé kondici. Mám třeba radost, že jsme se letos konečně pustili do revitalizace okolí Marvánku. Snad se vám líbí.

Do čtvrtého období jdu s velkou odpovědností a pokorou jako lídr kandidátky Klidného města. Jsme stále stejní, držíme značku i postoje, snažíme se, aby naše město bylo ještě lepším místem pro život. Nejsme celostátní politickou stranou, jde nám jen o Říčany. Tady jsem se narodil a přeji si, abychom zde žili všichni spokojeně.

David Michalička, starosta (Klidné město)

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena