Město Říčany podpořilo další fungování MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY

21. 4. 2013

S preclíkem – znakem MASky neboli Místní akční skupiny Říčansko se setkáváte pravidelně už šestým rokem.

 

V Říčanech díky MAS přibylo patnáct projektů, např. oprava hradu, osvětlení v Galerii Kotelna, střecha na budově u římskokatolické fary, vyroste nové hřiště v Pacově; podpořeny byly kromě města i dvě říčanské základní školy, muzeum, Olivova léčebna i nadace, SK Slunéčko a mnoho jiných. Pro děti připravujeme zábavné odpoledne „Poznej svoji MASku“ na Marvánku a Čertovský rej. V loňském roce jsme vám přinesli certifikát kvality místních výrobků a služeb „Zápraží-originální produkt“. MAS zprostředkovává dotace, informace i vzdělávací akce celému regionu – 39 obcím v okolí Říčan.

Děkujeme za podporu!
Od roku 2008 do konce roku 2013 byla MAS financována z dotace Evropské unie. Roku 2014 však zůstane bez financí, tedy alespoň těch unijních. S radostí bychom chtěli poděkovat zastupitelům města Říčany, že vidí v MAS dobrého partnera a pomocníka pro práci na rozvoji města i okolí. MASku podpořili zapojením se do přípravy velké Integrované strategie rozvoje na další Programové období 2014–2020 a zároveň odsouhlasili pro MAS jednorázovou finanční podporu ve výši 100.000 Kč na rok 2014.
Rozhodnutím zastupitelstev odsouhlasily podporu MAS včetně finančního příspěvku 24.000 Kč také tyto obce: Babice, Březí, Čestlice, Křenice, Louňovice, Mirošovice, Mnichovice, Mukařov, Ondřejov, Průhonice, Pyšely, Strančice, Struhařov, Sulice, Svojetice, Tehov, Tehovec, Velké Popovice.

V působnosti MAS bez finanční podpory zůstávají obce Doubek, Herink, Křížkový Újezdec, Modletice, Petříkov. Obec Dobřejovice se k 1. 1. 2014 rozhodla úplně z MAS vystoupit. Obec Světice rozhodnutí odstoupit z MAS opětovně projedná na dalším zastupitelstvu. Obec Psáry se od 1. 1. 2014 připojí k nově vzniklé MAS Dolnobřežansko.

Poslední výzva MAS na projektové záměry v roce 2013

Příjem žádostí do výzvy MAS je od 2. 5. do 10. 5. 2013. Rozdělujeme 9,6 mil. Kč na opatření týkající se rozvoje obcí, veřejné infrastruktury, občanského vybavení v oblasti sociální, kulturní, sportovní a volnočasové infrastruktury. Dále pak na projekty týkající se kulturního dědictví a na vzdělávací záměry. Podrobnosti najdete na http://mas.ricansko.eu .

 

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena