Městská policie radí a informuje

27. 6. 2014

Podobně jako v předchozích letech i tento rok se Městská policie Říčany podílela na několika preventivně kulturních akcí určených zejména rodinám, ale především dětem. Každý se mohl formou zábavy seznámit s činností městské policie, s dopravně preventivními projekty, nebo některými složkami integrovaného záchranného systému.

První červnový den patřil dětem a jejich dni. Za podpory mnoha organizací, spolků, ale i jedinců se podařilo vytvořit dětem příjemné prostředí na hřišti v Sokolské ulici. Říčaňáci nelenili a dostavili se v překvapivém počtu. Děti se proháněli ( ale předpisově ! ) na odstrkovadlech a strážníky jim byla měřena rychlost. Dětského dne se zúčastnili i příslušníci Obvodního oddělení Policie ČR v Říčanech, kteří měli dětem též co nabídnout a ukázat.

Jelikož opakování je matka moudrosti, vše jsme si zopakovali s dětmi z Olivovny. Olivovu dětskou léčebnu jsme navštívili šestého června. Přijali jsme pozvání k účasti na dětském dni v rámci pobytu dětí v léčebně. Mimo měřené jízdy radarem na odstrkovadlech zde proběhlo i několik soutěží. Například ve střelbě ze vzduchových pistolí. Společně s dětmi jsme pak učinili pokus o rekord, který spočíval v co největším počtu dětí ve služebním vozidle strážníků. Celkový počet dětí ve vozidle ? Úctyhodných dvaadvacet.

Současně s dětským dnem v Olivově dětské léčebně probíhal na dopravním hřišti v ulici Na Obci bezpečnostně preventivní program v rámci Týdne bez úrazů a to Den bez úrazů, který uspořádala Cesta integrace. Strážníci městské policie se zapojili do programu v rámci cyklohlídky. Žákům třetích tříd, na které byl program zaměřen, bylo vysvětleno, jak se správně chovat v silničním provozu a to jak z pohledu chodce, tak i při jízdě na jízdním kole. V souvislosti s tímto tématem, bylo diskutováno i o povinném vybavení jízdního kola a proběhlo i přezkoušení dětí z některých důležitých dopravních značek.

Týden věnovaný dětem a preventivní činnosti jsme společně s Jednotkou dobrovolných hasičů města Říčany zakončili dnem dětí v Pacově, který byl uspořádán sedmého června. Zde proběhla ukázka techniky a vybavení, které městská policie a hasiči používají. Společné úsilí všech se vyplatilo. Jelikož nám počasí přálo, na závěr bylo vše zakončeno tradiční „hasičskou pěnou“.

Přejeme dětem poklidné prožití letních prázdnin, plno nových zážitků a všem občanům krásné léto.

Jindřich Joch

zástupce vedoucího Městské policie Říčany

Redakční systém i-servis

(c) Mediální a komunikační servis Říčany, o.p.s. 2024 Všechna práva vyhrazena